Tgrt Haber

Rize ve Artvin sele teslim! Dereler yükseldi, araçlar sürüklendi 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
03 Ekim 2023 22:05 - Güncelleme : 03 Ekim 2023 22:23

Rize ve Artvin'de Meteoroloji'nin turuncu uyarısı sonrasında, derelerin taşması nedeniyle ciddi sel felaketi yaşandı. Artvin'in Arhavi, Borçka ve Hopa ilçelerinde dereler taşarak bazı köy yollarını ulaşıma kapattı. Rize'de ise iç kesimlerde meydana gelen yoğun yağışlar sonucunda, sel sularına kapılan 2 araçla birlikte birçok köy yolunda heyelanlar meydana geldi ve ulaşım durma noktasına geldi.  

Rize​ ve Artvin​, Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan turuncu uyarının ardından şiddetli yağışların etkisi altında kaldı. Bu yağışlar sonucunda Rize'nin iç kesimlerinde özellikle ilçede ciddi sele neden oldu. Selin etkisiyle 2 araç sular altında kaldı ve birçok köy yolu heyelanlar nedeniyle ulaşıma kapandı. Artvin'de de şiddetli yağışlar nedeniyle Arhavi, Borçka ve Hopa ilçelerinde dereler taştı ve bazı köy yolları ulaşıma kapanma riskiyle karşı karşıya... 

DERELER YÜKSELDİ, ARAÇLAR SÜRÜKLENDİ! 

Rize'de akşam saatlerinde etkisini arttıran yağışlar nedeniyle derelerin debisi yükseldi. Yağışlar sebebiyle Ardeşen ilçesine bağlı Yukarı Durak, Aşağı Durak, Armağan, Sesli Kaya, Yeşiltepe, Işıklı, Doğanay ve Akdere köylerinde meydana gelen heyelanlardan ötürü yollar ulaşıma kapanırken, tarım arazileri de zarar gördü.

Sel​ sularından ötürü 2 araç da sel sularına kapıldı. AFAD tarafından yapılan uyarıda da yağmurun devam edeceği bildirilirken, başta Fırtına ve Pazar Dereleri olmak üzere çok sayıda derenin de debisi tehlikeli bir şekilde arttı. 

Rize sel görüntüleri

KÖY YOLLARI ULAŞIMA KAPANDI 

Artvin'de etkili olan şiddetli yağış​ sonrası Arhavi, Borçka ve Hopa ilçelerinde dereler taştı, bazı köy yolları ulaşıma kapandı.

Borçka-Hopa karayolu üzerindeki Düzköy köyü mevkisinde meydana gelen dere taşkını nedeniyle karayolu ulaşıma kapatıldı. Bu durum, yol üzerinde uzun araç kuyruklarının oluşmasına yol açtı. Bazı sürücüler ise kapalı yolu terk ederek ilçe merkezine geri dönmek zorunda kaldılar. Ekiplerin hızlı müdahalesi sonucunda karayolu kontrollü bir şekilde araç trafiğine yeniden açıldı.   

Rize sel

Öte yandan Arhavi Çifteköprü köyü taşocağı mevkide sel meydana geldi. Bölgeye İl Özel İdaresi ve Karayolları ekipleri sevk edildi. Jandarma ekipleri bölgeye araç girişlerini kontrollü olarak verirken, Arhavi Kaymakamı Burak Çimşir, bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Yapılan açıklamada Gurgencik, Dülger, Soğuksu, Uçurmak köyü yollarının kapalı olduğu bildirildi. 

 

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...