Tgrt Haber

Firari FETÖ'cü Hakan Şükür'ü kanalına çıkan TV 5’e RTÜK inceleme başlattı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
09 Kasım 2022 13:25 - Güncelleme : 09 Kasım 2022 13:33
Firari FETÖ'cü Hakan Şükür'ü kanalına çıkan TV 5’e RTÜK inceleme başlattı

FETÖ sanığı Hakan Şükür’ü kanalına çıkaran TV 5 için RTÜK harekete geçti.  RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin sosyal medya hesabından terör örgütünün propagandasına müsaade edilemeyeceğini ifade etti. 

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından yurt dışına kaçan FETÖ’cüler Türkiye aleyhine kara propaganda yapmayı sürdürdü. Bu isimlerden biri de firari FETÖ’cü Hakan Şükür. Kendi sosyal medya uygulamalarından örgüt lehine propaganda yapan Şükür’ü TV 5 kanalı ağırladı. ‘Düşünme Vakti’ isimli programın sunucu Mehmet Ali Kayacı, FETÖ firarisi Hakan Şükür'den övgüyle bahsetti. FETÖ’cü Hakan Şükür'ün unvan kısmına "Eski Milli Sporcu" ibaresi yazan kanal ayrıca örgüt propagandası yapmasına izin verdi.

FİRARİ FETÖ’CÜ HAKAN ŞÜKÜR’E METHİYELER DİZDİ

Firari FETÖ'cü Hakan Şükür'e methiyeler dizen Kayacı, “Ben Oktay Derelioğlu hayranıydım. Siz de tabii ki çok başarılı bir sporcuydunuz. 9 saniyelik bir golle rekor kırdığınızı da hatırlatarak önemli işlere imza attığınız süreci hatırlıyorum. Bu açıdan da sizi böyle anmak önemli diye düşünüyorum.”

Sosyal medyada gündem olan görüntülerde TV 5 sunucusu Mehmet Ali Kayacı, işinden kovuldu.

HAKAN ŞÜKÜR TURUNCU KAREGORİDE ARANIYOR

2016'da Hakan Şükür'ün, FETÖ üyelerinin kullandığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından deşifre edilen "ByLock" kullanıcısı olduğu ve "turuncu" kategoride yer aldığı biliniyor. Firari FETÖ’cü Hakan Şükür hakkında, 3 ayrı suçtan tutuklamaya yönelik yakalama kararı bulunuyor.

Firari FETÖ'cü Hakan Şükür'ü kanalına çıkan TV 5’e RTÜK inceleme başlattı

RTÜK​ HAREKETE GEÇTİ

RTÜK skandal yayın sonrası harekete geçti. FETÖ’cü Hakan Şükür ile yayın yapan TV 5 hakkında inceleme başlatıldı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

https://twitter.com/ebekirsahin/status/1590253987994882049

Ülkemizin bekasını hedef almış, sinsi bir terör örgütünün alenen destekçisi olan şahsın yayına çıkarılmasına, mensubu olduğu terör örgütünün propagandasını yapmasına müsaade etmeyiz. TV 5 hakkında Üst Kurulumuz gerekli incelemeyi başlatmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...