Tgrt Haber

Son dakika! RTÜK'ün yeni üyesi belli oldu

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber
01 Kasım 2022 21:27 - Güncelleme : 01 Kasım 2022 22:03
Son dakika! RTÜK'ün yeni üyesi belli oldu

Son dakika haberi: Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) yeni üyesi belli oldu. AK Parti'nin adayı Mete Hacıarifoğlu, RTÜK üyesi oldu.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyeliğine TBMM​ Genel Kurulu’nda yapılan oylama sonucunda AK Parti​'nin adayı Mete Hacıarifoğlu seçildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda RTÜK​ üye seçimi yapıldı. Eski RTÜK üyesi Taha Yücel'in istifası sonrası üyelik hakkı AK Parti'ye geçmişti. Ancak İsmail Koncuk'un İYİ Parti'ye geçmesi ile Meclis aritmetiği değişti. Boş sandalye İYİ Parti'ye geçti.

Ancak Mehmet Ali Çelebi’nin de AK Parti’ye katılmasıyla üyelik tekrar AK Parti’ye geçmiş oldu. RTÜK Başkanlığı da, Meclis'e yazı göndererek AK Parti’den aday bildirmesini istemişti. AK Parti’de Batuhan Mumcu ve Mete Hacıarifoğlu'nu bildirmişti.

Ancak AK Partili Ahmet Eşref Fakıbaba'nın hem partisinden hem de milletvekilliğinden istifası ile Meclis aritmetiği bir kez daha değişti. Fakıbaba'nın istifasıyla İYİ parti üyelik hakkının kendilerinde olduğunu belirterek itiraz etmişti.

RTÜK üyelik hakkının AK Parti’de olduğunu belirten Meclis Başkanlık Divanı tartışmalara son noktayı koymuştu. Ancak muhalefet itirazlarına devam etti. İYİ Parti hak iddia etmek için Meclis Başkanlığı'na resen iki aday ismi bildirdi.

Tartışmaların gölgesinde Genel Kurulda seçim yapıldı. Yeni RTÜK üyesi AK Parti'nin adayı Mete Hacıarifoğlu oldu.

METE HACIARİFOĞLU KİMDİR?

Ağustos 1973’te Karabük’te doğan Mete Hacıarifoğlu, Emniyet Genel Müdürlüğü’nde 1996-2003 yılları arasında polis memuru olarak görev yaptı. 2003-2009 yılları arasında RTÜK’te uzman kadrosunda görevlendirildi. 2009-2013 yılları arasında AB Bakanlığı’nda geçici görevli personel olarak çalıştı. Daha sonra RTÜK’e döndü; 2013’ten bu yana araştırmacı kadrosunda Özel Kalem Müdür Vekili olarak görev yapan Hacıarifoğlu, TBMM'de yapılan oylama sonucu RTÜK üyesi oldu. 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...