Tgrt Haber

Rusya Büyükelçiliği yetkilileri olay yerini inceledi

20 Aralık 2016 15:13
Rusya Büyükelçiliği yetkilileri olay yerini inceledi

Dün akşamki saldırıda hayatını kaybeden Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un cenazesi için Rus yetkililer Adli Tıp Kurumu'na geldi. Yetkililer ayrıca suikastin yaşandığı olay yerini de inceledi...

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı  saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin süreci Türk yetkililerle birlikte yürütmek  üzere, yaklaşık 18 kişiden oluşan bir heyet Ankara'ya geldi.  Rusya'dan gelen ve Esenboğa Havalimanı'na inen uçakta, bir savcı, iki  güvenlik ateşesi, Acil Durum Bakanlığı yetkilileri, adli tıp yetkilileri ve  psikologlardan oluşan yaklaşık 18 kişi olduğu öğrenildi.


Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği ve Çankaya Belediyesi işbirliğiyle  gerçekleştirilen fotoğraf sergisinde, açılış konuşmasını yaptığı sırada, silahlı  saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden Rus Büyükelçi Andrey Karlov'un silahlı  saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin soruşturma sürecini Türk yetkililerle  birlikte yürütecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Putin arasında dün yapılan telefon görüşmesinde, Karlov'un cenazesinin Rusya'dan gönderilecek uçakla  aldırılması ve soruşturmanın müşterek yürütülmesinde iki ülkenin mutabık kaldığı  açıklanmıştı. Bakan Çavuşoğlu da,  Rus uzmanların Türkiye'ye geleceğini,  oluşturulacak ortak heyetle soruşturmanın birlikte yürütüleceğini kaydetmişti. Rus heyeti saat 14:00 sularında inceleme yapmak için olay yerine gitti.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...