Tgrt Haber

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda sıcak saatler

23 Aralık 2015 14:44
Sabiha Gökçen Havalimanı'nda sıcak saatler

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bir kadın temizlik işçisinin ölümü bir kadın temizlik görevlisinin de yaralanmasıyla sonuçlanan patlamanın ardından havalimanı çevresinde polis geniş kapsamlı arama yapıyor.

 Onlarca polis havalimanı çevresindeki boş arazilere dağılarak inceleme yaptı. Polis, arazinin bazı bölümlerine güvenlik şerdi çekerek delil arıyor.

SEFERLER NORMAL
 
Sabah saatlerinde, incelemelerin sürdüğü dakikalarda uçak seferlerinin normal olarak gerçekleştiği, yolcuların Havalimanına giriş ve çıkışlarının da normal olduğu görüldü.

İNGİLTERE'DEN AÇIKLAMA
 
İngiltere Büyükelçisi Richard Moore, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki patlama nedeniyle, Türkiye'ye ilişkin "Seyahat Tavsiyesi"ni güncellediklerini açıkladı.Moore, İngiltere Büyükelçiliği Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bu sabah #SabihaGökçenHavalimanı'nda havan topu saldırısı yapıldığına ilişkin ifadelerden endişe duydum. Hayatının kaybeden temizlik personelinin ailesine başsağlığı dilerim ve diğer personelin de bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ederim. Konuyla ilgili Türk yetkililer ile görüşerek mevcut durum ve ne olduğuyla ilgili bilgi almaya çalışıyoruz" dedi. Moore, "Bu sebeple Türkiye'ye ilişkin Seyahat Tavsiyemiz güncellenmiştir" diye ekledi. İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın "Seyahat Tavsiyeleri" bölümüne, Sabiha Gökçen havalimanı'ndaki patlamaya ilişkin bilgi eklendi ve "Konuyla ilgili araştırmalar sürüyor; Havalimanı uçuşlara açık" bilgisine de yer verildi.
 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...