Tgrt Haber

Sağanağın vurduğu Hatay'da toprak kayması: Evler toprak altında kaldı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
05 Ocak 2024 18:40 - Güncelleme : 05 Ocak 2024 18:49

Günlerdir Hatay’ı esir alan sağanak yağış hayatı felç etti. Yağış sonrası Dörtyol ilçesi Çökek yaylasında toprak kayması meydana geldi. Kullanılmayan iki yayla evi toprak altında kaldı.

Kahramanmaraş depremlerinin vurduğu Hatay​'da bu seferde vatandaşlar şiddetli sağanakla mücadele ediyor. Kenti 2 gündür esir alan yağışlı havanın etkisiyle denize yakın bölgelerde sel​ ve su baskınları oldu.

EKİPLER BÖLGEDE

Dörtyol'ün Karakese Mahallesi Çökek yaylasında ise dağlık alanda toprak kayması meydana geldi. Kayma sonrası yaralanma yaşanmazken, kullanılmayan iki yayla evi zarar gördü. Ekiplerin bölgede arama ve tarama çalışmaları sürüyor.

MGM'DEN YENİ UYARI

MGM'nin yayınladığı güncel hava durumu raporuna göre ise bu gece saatlerinden itibaren Hatay'ın batı ilçeleri, Osmaniye, Kahramanmaraş'ın Andırın ve Türkoğlu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış​ bekleniyor.

MGM vatandaşları; sel, su baskını​, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı uyardı.

HATAY 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

Sağanağın vurduğu Hatay'da toprak kayması: Evler toprak altında kaldı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...