Tgrt Haber

Son dakika! Sahte doktor skandalında cezalar belli oldu

19 Aralık 2022 17:05 - Güncelleme : 19 Aralık 2022 17:35
Son dakika! Sahte doktor skandalında cezalar belli oldu

Son dakika haberi: Tekirdağ'da kendisini 'pratisyen hekim' olarak tanıtan, sahte diploma ile görev yaptığı anlaşılınca tutuklanan sahte doktor Ayşe Özkiraz skandalında, hastanede görevli 3 kişiyi kapsayan soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamayla birlikte sahte doktor skandalında cezalar belli oldu.

Takirdağ'da Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde kendisini ‘pratisyen hekim’ olarak tanıtan ve diğer doktorların şüphelenip, şikayette bulunmasıyla gözaltına alındıktan sonra sahte diploma​ ile hastanede görev yaptığı anlaşılan Ayşe Özkiraz, 25 Ekim'de tutuklanmıştı. Sahte doktor skandalının sosyal medyada yayılmasıyla birlikte günlerce Türkiye'nin gündeminde yer almıştı.

Skandalla ilgili her geçen gün yeni detaylar ortaya çıkarken bir başhekim ile iki doktorun yargılandığı soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Sağlık Bakanlığı​'ndan yapılan açıklamayla birlikte sahte doktor skandalında cezalar belli oldu.

Bakanlığın tüm personelleri dijital ortamda takip ettiği belirtilen açıklamada, hastanede görevli çocuk cerrahisi uzmanına sahte bazı belgeler göstererek kendini Tıp Fakültesi mezunu olarak tanıttığı ve uzmanlık sınavını kazandığı yalanını söyleyerek yanılttığı aktarıldı.

Bakanlığın açıklamasının devamında şu ifadelere yer verildi:

Ancak yetkisiz bir kişinin hastaneye girip çıkması, poliklinik, servis ve ameliyathanede bulunması, hatta buralarda çektirdiği fotoğrafları paylaşmasına fırsat verilmesi, hastane yöneticileri tarafından bu gibi durumları önleyici tedbirlerin alınmasındaki yetersizlik bakımından Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliği, Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Kişisel Sağlık Verileri Hakkında Yönetmelik ve Hasta Hakları Yönetmeliğine aykırılıklar bulunmaktadır.

BAŞKEMİN VE 2 DOKTORUN CEZASI BELLİ OLDU

İlgililer hakkında gerekli disiplin ve idari işlemleri yapılmıştır. Hazırlanan teftiş raporu doğrultusunda, çocuk cerrahisi uzmanına aylıktan kesme cezası verilmesine ve il içinde başka bir hastanede görevlendirmesine, ameliyathane sorumlu doktoruna kınama cezası verilmesine ve hastane başhekiminin yönetici sözleşmesinin feshedilmesine karar verilmiştir.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...