Tgrt Haber

Sahte doktor Ayşe Özkiraz'dan cezaevinde şaka gibi talep: Kitap istiyorum, tıpı kazanacağım

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
23 Aralık 2022 13:23 - Güncelleme : 23 Aralık 2022 14:12
Sahte doktor Ayşe Özkiraz'dan cezaevinde şaka gibi talep: Kitap istiyorum, tıpı kazanacağım

Türkiye'de günlerce konuşulan hala da gündemden düşmeyen Tekirdağ Çerkezköy Devlet Hastanesinde sahte doktorluk yaparken tutuklanan Ayşe Özkiraz, cezaevinden şaka gibi bir talepte bulundu. Cezaevi yönetiminden kitap isteyen Özkiraz'ın tıp fakültesine hazırlanacağı öğrenildi.

Takirdağ'da Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde kendisini ‘pratisyen hekim’ olarak tanıtan ve diğer doktorların şüphelenip, şikayette bulunmasıyla gözaltına alındıktan sonra sahte diploma​ ile hastanede görev yaptığı anlaşılan Ayşe Özkiraz, Türkiye'de gündem olmuştu. Sağlık Bakanlığı'nın inceleme başlattığı skandal olay sonrası Özkiraz, 25 Ekim'de tutuklanmış ardından da cezaevine gönderilmişti.

'TIP FAKÜLTESİNİ KAZANMAK İSTİYORUM'

Özkiraz'ın cezaevine girdikten sonra şaka gibi bir talepte bulunduğu öğrenildi. Özkiraz'ın cezaevi yönetiminden üniversite sınavlarına hazırlık için çeşitli kitaplar ve soru bankası kitapçığı talebinde bulunduğu ve tıp fakültesini kazanmak istediği öğrenildi.

"AİLEMDEN KORKARAK YALAN SÖYLEDİM"

Gözlatına alındıktan sonra ifadesi alınan sahte doktor Özkiraz'ın üzerine atılan suçlamaları kabul etmiş, "Bu süreçte kimseyi maddi olarak mağdur etmedim. Tıp fakültesini kazanamadığım için ailemden korkarak yalan söyledim sonra bir sarmalın içerisine girip çıkamadım. Çok pişmanım, işlerin bu noktaya gelmesini hiç istemezdim. Herhangi bir akıl hastalığım yok. Pişmanlığımı ifade ederek, üzerime atılı suçlamayı bu haliyle kabul ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.

SAHTELİĞE SAHTELİKLE BAŞLAMIŞ

Özkiraz, hazırladığı sahte TUS sonuç belgesindeki Temel Tıp Bilimleri testinde 115 doğru, 5 yanlış; Klinik Tıp Bilimleri testinde ise 107 doğru, 12 yanlışla kendini üstün başarılı olarak göstermeye çalışmış.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Levent 23 Aralık 2022 15:31

İnşaallah kazanır

Sonraki Haber Yükleniyor...