Tgrt Haber

Sahte 'E-vize' sitesi ile milyonluk vurgun! Turistlerin hem parasını hem kişisel bilgilerini çaldılar

24 Ocak 2023 10:55 - Güncelleme : 26 Şubat 2023 14:17
Sahte 'E-vize' sitesi ile milyonluk vurgun! Turistlerin hem parasını hem kişisel bilgilerini çaldılar

Gerek yaz gerek ise kış tatilini Türkiye'de geçirmek isteyen milyonlarca turist ülkemize akın etti. Bu durum dolandırıcıların iştahını kabartırken Türkiye'nin resmi internet sitesinin tasarımını kopyalayan dolandırıcılar milyonlarca liralık vurgun yaptı. Dolandırıldığının farkında olmayan turistler ise hem parasını hem kişisel bilgilerini çaldırdı.

TGRT HABER/ÖZEL 2022 yılında Türkiyeturist​ rekoru kırdı. Yaklaşık 42 milyondan fazla turisti ağırlayan Türkiye artık sadece yaz değil aynı zamanda da kış turizmin de önemli bir noktası haline geldi. T.C. Dışişleri Bakanlığı yaşanan yoğunluğun azaltılması adına 2013'te uygulamaya aldığı elektronik vize​ olan www.evisa.gov.tr  adresine giren turistler işlemlerini kısa sürede gerçekleştirerek uzun sıralar beklemeden işlemlerini tamamladı. Bu durum dolandırıcıların da iştahını kabarttı. Türkiye'ye ziyaretlerinde elektronik vizeyi tercih eden turistler dolandırıcıların ağına takıldı. Türkiye Cumhuriyeti devletinin resmi internet sitesinin tasarımını kopyalayarak benzer site yapan dolandırıcılar milyonlarca liralık vurgun yaptı. 

SAHTE VİZE SİTESİ İLE MİLYONLUK VURGUN

Son iki sene de internetten Türk e-Vize sisteminin kopyası olan onlarca sahte vize sitesi açıldı. Resmi site üzerinden harç dışında herhangi bir ücret ödemeden ve anında elde edilebilen vizeler için dolandırıcılar, vize başına minimum 70 dolar karşılığı hizmet bedeli talep ediyor. Arama motorlarına reklam ücreti vererek resmi sitenin üzerine yerleşen söz konusu sitelerin vurgunu milyonları aştığı belirtiliyor.

SİBER SALDIRILARIN ALTINDA DOLANDIRICILAR MI VAR?

Türkiye'nin resmi internet sitesine olan siber saldırıların arkasında da dolandırıcıların olabileceği ihtimali üzerinde durulurken resmi siteyi kullanamayan turistlerin böylece dolandırıcıların sitelerine çekildiği ifade edildi. Turistlerin yalnızca parasını değil aynı zamanda pasaport bilgileri dahil olmak üzere tüm kişisel bilgilerini ele geçiren dolandırıcılar hakkında herhangi bir işlem yapılamıyor. En az 3 katı fazla ücret ödeyerek Türkiye vizesi alan turistler ise dolandırıldıklarının farkında değil.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...