Tgrt Haber

Sahte kira sözleşmesiyle yabancıları sınır dışı edilmekten kurtaran çeteye operasyon

Editör: Banu İriç / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
08 Mart 2024 11:05 - Güncelleme : 08 Mart 2024 11:05
Sahte kira sözleşmesiyle yabancıları sınır dışı edilmekten kurtaran çeteye operasyon

Türkiye'de kalma hakkı olmayan yabancı uyrukluları sahte kira sözleşmeleri ve raporlarla ülkeden sınır dışı olmalarını engelleyen çeteye operasyon düzenlendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı​ Türkiye'de yasal olarak kalma hakkı olmayan kişilere sahte rapor ve kira sözleşmesi düzenleyerek süreyi uzatan 24 kişiye operasyon düzenlendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından 'rüşvet, resmi belgede sahtecilik' ve 'göçmen kaçakçılığı' suçlarına ilişkin yürütülen soruşturma çerçevesinde, bazı şüphelilerin 25 farklı eylem ile menfaat karşılığı, içeriği sahte doktor raporları ile yine noterlikte düzenlenen içeriği sahte kira sözleşmeleri temin ettikleri belirlendi. Bu yöntemle Türkiye'de yasal kalış hakkı olmayan yabancıların sahte belgeler düzenleyerek sınır dışı edilmelerine engel oldukları tespit edildi.

24 KİŞİYE OPERASYON

Tespit edilen şüphelilerin yakalanmasına yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyon sonucu 24 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Ayrıca, 4 şüphelinin yurt dışında, 1 şüphelinin ise cezaevinde olduğu belirlendi. Gözaltına alınan 24 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ederken, 4 kişiye yönelik yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...