Şair Sezai Karakoç son yolculuğuna uğurlandı
Dün vefat eden Türk şiirinin ve düşünce dünyasının usta ismi Sezai Karakoç'un naaşı Fatih'teki evinden alınarak Şehzadebaşı Camisi'ne götürüldü. Karakoç'un cenazesi, ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından caminin haziresine defnedildi.
Türk şiirinin ve düşünce dünyasının usta ismi Sezai Karakoç, dün İstanbul Fatih'teki evinde hayatını kaybetmişti. Karakoç'un naaşı, son yoluculuğuna uğurlanmak üzere Fatih'teki evinden alınarak Şehzadebaşı Camisi'ne götürüldü.
(Sezai Karakoç'un naaşı evinden alındı)
Karakoç'un cenazesi, ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından caminin haziresine defnedildi.
(Sezai Karakoç'un naaşı evinden alındı)
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'I DUYGULANDIRAN SÜRPRİZ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında konuştu. Toplantı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seslendirdiği, merhum şair Sezai Karakoç'un 'Sürgün ülkeden başkentler başkentine' şiiriyle başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu sürpriz karşısında duygu dolu anlar yaşadı.
'DİRİLİŞ' HAREKETİNİN BABASI SEZAİ KARAKOÇ KİMDİR?
Diriliş Hareketi'nin kurucusu olan Sezai Karakaç, 1933'te Diyarbakır Ergani'de dünyaya geldi. Çocukluğu Ergani, Maden ve Dicle ilçelerinde geçen ve 1938 yılında Ergani'de 3 ay ilkokul öncesi ihtiyat sınıfına devam eden Sezai Karakoç, ilkokulu 1944'te Ergani'de bitirdi. Daha sonra Maraş Ortaokulu'na parasız yatılı olarak kayıt oldu. 1947'de burayı bitirerek Gaziantep'te yine parasız yatılı lise öğrenimine başladı. Gaziantep Lisesi'nden 1950'de mezun edildi. Felsefe okumak istediği için İstanbul'a gitti.
(Sezai Karakoç'un naaşı evinden alındı)
İLK YAZILARI BÜYÜK DOĞU'DA
İlk yazıları 1950’li yıllarda Büyük Doğu’da yayımlanan Sezai Karakoç, 16 Aralık 1963’ten itibaren değişik aralıklarla Yeni İstanbul gazetesinde, “Karakoç” imzasıyla, “Farklar” başlığı altında günlük yazı yazmaya başladı. Bu tarihten önce düzensiz aralıklarla haftalık Yeni İstiklâl gazetesinde de çeşitli yazıları çıkmıştı. Sezai Karakoç’un günlük yazıları düzenli bir şekilde 1963’ten itibaren Yeni İstanbul gazetesinde başladı. 4 Aralık 1967’de Babıâlide Sabah gazetesinde yazmaya başlayan Sezai Karakoç’un buradaki yazarlığı on ay sürdü. 1 Temmuz 1974’te Millî Gazete’de “Sûr” başlığı altında devam eden gazete yazarlığı 31 Ağustos 1974’te tamamlandı. Diriliş’i tekrar çıkarabilmek için buradaki yazarlığına son verdi, bu tarihten itibaren Diriliş dergisi dışında hiçbir yerde yazmadı.
Diriliş dergisi ve düşüncesi Sezai Karakoç adıyla özdeşleşti. Dünya savaşlarından yenik çıkan İslâm dünyasının yeniden dirilişini amaç edindi. Bu uğurda, yazı hayatı boyunca diriliş kavramı çevresinde zinde bir bilinç uyandırmaya çalıştı; başta şiir, siyaset ve düşünce olmak üzere, dünya Müslümanlarının uyanışına eserleriyle emek verdi.