Tgrt Haber

Sakarya'da Afrika uyruklu kişide maymun çiçeği virüsü çıktı iddiası yalanlandı 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: tgrthaber.com
16 Ağustos 2024 18:20 - Güncelleme : 16 Ağustos 2024 18:38
Sakarya'da Afrika uyruklu kişide maymun çiçeği virüsü çıktı iddiası yalanlandı 

Dünya Sağlık Örgütü'nün acil durum ilan ettiği Maymun Çiçeği virüsünün Sakarya'da Afrika uyruklu bir kişide çıktığı iddiası Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yalanlandı. 

Sakarya​'da Afrika uyruklu bir kişinin Maymun Çiçeği virüsü​ şüphesi ile karantinaya alındığı iddia edildi. Ortaya atılan iddiayı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi yalanlandı. 

DMM'den yapılan açıklamada haberin gerçeği yansıtmadığı ve bahse konu olan kişinin maymun çiçeği virüsüne değil 'kelebek hastası' olduğu belirtildi. 

Sakarya'da Afrika uyruklu kişide maymun çiçeği virüsü çıktı iddiası yalanlandı  - 1. Resim

DMM: HASTALIĞI MAYMUN ÇİÇEĞİ DEĞİL

İki yıldır Sistemik Lupus Eritematozus tedavisi gören Senegal uyruklu kişinin maymun çiçeği virüsüne yakalanmadığı belirtilen yazı şu şekilde: 

Bahse konu olan Senegal uyruklu hastanın iki yıldır, halk arasında kelebek hastalığı olarak da bilinen Sistemik Lupus Eritematozus (SLE) hastası olduğu ve tedavi gördüğü tespit edilmiştir.

Hasta, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji uzmanları tarafından değerlendirilmiş olup M çiçeği (mpox) olarak bilinen hastalığa sahip olmadığı anlaşılmıştır.

Kamuoyunda endişe çıkarmak için servis edilen bu tarz paylaşımlara itibar etmeyiniz.

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...