Tgrt Haber

Sakarya'da kauçuk fabrikasında yangın! Çok sayıda iş yerine sıçradı

Editör: Şule Altınel / Kaynak: Anadolu Ajansı
21 Ekim 2024 04:51 - Güncelleme : 21 Ekim 2024 07:31

Sakarya'nın Serdivan ilçesinde kauçuk fabrikasında yangın çıktı. Alevler yakında bulunan iş yerlerine de sıçrarken, çok sayıda ekip olay yerine sevk edildi.

Sakarya​'nın Serdivan​ ilçesinde büyük bir yangın​ meydana geldi. Beşköprü Mahallesi'nde bulunan bir kauçuk fabrikasında saat 02.00 sularında, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Sakarya'da kauçuk fabrikasında yangın! Çok sayıda iş yerine sıçradı - 1. Resim

İŞ YERLERİNE DE SIÇRADI

Alevlerin gökyüzünü aydınlattığı yangın bitişikteki 4 iş yerine daha sıçradı. Durumun haber verilmesi üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Destek gayesiyle bölgeye Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait arazöz ve İl Emniyet Müdürlüğü'ne ait TOMA araçları da sevk edildi. 


ALEVLERİN SIÇRADIĞI 4 İŞ YERİ​ KÜL OLDU

SAKTİM ekiplerinin de destek verdiği yangında ekipler, toplamda 5 iş yerini etkisi altına alan alevleri söndürmek için seferber oldu. 

Kauçuk fabrikasında başlayan yangın, beraberinde 4 iş yerini daha kül etti. Yaklaşık 3 saattir yangını söndürme işlemleri devam ederken bölgeye gelen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, olayda can kaybının yaşanmadığını belirtti. 

Sakarya'da kauçuk fabrikasında yangın! Çok sayıda iş yerine sıçradı - 2. Resim

“İŞ YERLERİNİ BİR ANDA ATEŞ SARIYOR”

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, “Saat 02.14 sıralarında arkadaşlarımıza gelen ihbar sonrasında ekipler, olay yerine intikal ediyor. Yarım saat içerisinde olayın büyümesi kontrol altına alınıyor. Şu anda bu bölgede kauçuk ve petrol mamulleri olduğu için iş yerlerini bir anda ateş sarıyor. Kontrol altına alınarak yayılma önlenmesi bizi rahatlatıyor. Söndürme çalışmaları devam ediyor, inşallah daha fazla büyümeden söndürmüş olacağız. Şu anda 5 iş yerinde yangın devam ediyor ama adacıklar olduğu için bu yangının sıçraması durduruldu. Şu anda 28 araç ve 60 personelle beraber yangını söndürmeye çalışıyoruz. İş yeri sahipleri burada, soğutma çalışmaları da bittikten sonra yangının çıkış sebebini araştırma yapacağız. Buradaki iş yerleri bitişik olduğu için birinde başlayan yangını diğerine sıçrama imkanına sahip. Bir çalışma yapacağız ve biz planlamasını yeniden yapacağız. Buradaki iş yeri ve mülk sahipleriyle kesin bir çözüm oluşturmak zorundayız. Tesellimiz şu ana karda can kaybının olmaması ve sonuna kadar da olmazsa da malı zaten toparlarız, el birliğiyle burayı yeninden ayağa kaldırırız” dedi.


Sakarya'da kauçuk fabrikasında yangın! Çok sayıda iş yerine sıçradı - 3. Resim

Yangın nedeniyle D-100 kara yolu Ankara istikametinde ulaşım tek şeritten sağlanıyor.

Sakarya'da kauçuk fabrikasında yangın! Çok sayıda iş yerine sıçradı - 4. Resim

Sakarya'da kauçuk fabrikasında yangın! Çok sayıda iş yerine sıçradı - 5. Resim

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...