Tgrt Haber

Salalar Gazze için okunacak

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
18 Ekim 2023 07:40 - Güncelleme : 18 Ekim 2023 07:56
Salalar Gazze için okunacak

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İsrail’in Gazze'de hastaneye yaptığı saldırı sonucu vefat edenler için bugün öğle namazı öncesi bütün camilerde salaların okunacağını ve öğle namazını müteakip gıyabi cenaze namazı kılınacağını açıkladı.

İsrail-Hamas savaşı tüm şiddetiyle devam ediyor. İsrail ordusu, akşam saatlerinde Gazze​'de bir hastaneyi hedef aldı. Gazze Sağlık Bakanlığı, hava saldırısında en az 500 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Filistin​ Dışişleri Bakanlığı, saldırıyı "savaş suçu" olarak nitelendirdi. Hamas​ ise "Bu bir soykırımdır" ifadesini kullandı. Saldırının ardından Filistin'de 3 günlük yas ilan edilirken dünyanın dört bir yanında İsrail'e karşı adeta bir ayaklanma başladı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İsrail’in Filistin’de yaptığı saldırılar sonucu vefat edenler için bugün öğle namazı öncesi bütün camilerde salaların okunacağını ve öğle namazını müteakip gıyabi cenaze namazı kılınacağını duyurdu.

"VAHŞİCE KATLEDİLDİLER"

Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“İsrail'in Filistin’de yaptığı saldırılarda vahşice katledilen Müslüman kardeşlerimiz için bugün öğle namazı öncesi bütün camilerde salalar okunacak ve öğle namazını müteakip gıyâbî cenaze namazı kılınacaktır"

İSRAİL'E TEPKİ YAĞIYOR!

Öte yandan Türkiye, Tunus, Ürdün, Lübnan, İran, Mısır ve Pakistan başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında Müslümanlar sokaklara inerek İsrail'in katliamını protesto etti. İstanbul'da İsrail Başkonsolosluğu önünde toplanan on binler sloganlar attı. Bursa, Ankara, Düzce, Samsun ve birçok şehirde gösteriler düzenlendi. Ürdün'de halk İsrail Büyükelçiliği'ni bastı. Tunus'ta meydanlara inen on binler müslüman ülkeleri göreve çağırdı.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...