Tgrt Haber

Son dakika! MSB duyurdu: Saldırı hazırlığındaki 2 PKK'lı terörist öldürüldü

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
26 Aralık 2022 10:27 - Güncelleme : 26 Aralık 2022 10:45
Son dakika! MSB duyurdu: Saldırı hazırlığındaki 2 PKK'lı terörist öldürüldü

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı, Suriye'nin kuzeyindeki Barış Pınarı bölgesine saldırı hazırlığında olan 2 PKK'lı teröristin öldürüldüğünü duyurdu. Ayrıca İçişleri Bakanlığı, 2 örgüt mensubunun daha ikna yoluyla teslim olduğunu açıkladı.

Kahraman Mehmetçik'in yurt içinde ve yurt dışında terör örgütlerine karşı verdiği amansız mücadele hız kesmeden devam ediyor. İnlerine saklanan ve saldırı hazırlığında olan teröristler tek tek tespit edilip düzenlenen operasyonlarla etkisiz hale getiriliyor. Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) en son yapılan açıklamada, Suriye​'nin kuzeyindeki Barış Pınarı​ bölgesine saldırı hazırlığında olan 2 PKK​'lı teröristin öldürüldüğü duyuruldu. 

"TERÖRİSTLER İÇİN KAÇINILMAZ SON BELLİ"

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Teröristler için kaçınılmaz son belli! Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Suriye’nin kuzeyindeki Barış Pınarı bölgesine saldırı hazırlığında olan 2 PKK/YPG’li teröristi etkisiz hâle getirdi. Operasyonlarımız hız kesmeden devam edecek!" ifadelerine yer verildi.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1607273034205007873

BU YIL TESLİM OLAN TERÖRİST SAYISI 124'E YÜKSELDİ

Öte yandan İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen ikna çalışmaları neticesinde; PKK terör örgütünden kaçan 2 terör örgütü mensubunun daha güvenlik güçlerine teslim olduğu bildirildi.

Teslim olan örgüt mensuplarının 1993 yılında terör örgütüne katıldığı, Irak ve İran’da faaliyet yürüttükleri tespit edildi.  Sürdürülen ikna çalışmaları sonucunda; 01 Ocak 2022 tarihinden itibaren teslim olan örgüt mensubu sayısı 124‘e yükseldi. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...