Tgrt Haber

Terör koridoruna izin yok! Saldırı hazırlığındaki PKK'lı teröristler öldürüldü

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
02 Kasım 2022 10:51 - Güncelleme : 02 Kasım 2022 11:35
Terör koridoruna izin yok! Saldırı hazırlığındaki PKK'lı teröristler öldürüldü

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Barış Pınarı ve Fırat Kalkanı bölgesinde saldırı hazırlığı yapan çok sayıda PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Terörle mücadelesini aralıksız sürdüren Türk ordusu, PKK​'lılara nefes aldırmıyor. Son olarak Suriye​'nin kuzeyinde yürütülen operasyonlarda eylem hazırlığındaki çok sayıda terörist öldürüldü.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Türkiye​'nin güneyinde oluşturulmak istenen terör koridoruna izin verilmediği, verilmeyeceği vurgulandı. MSB'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Güneyimizde oluşturulmak istenen terör koridoruna izin vermedik, vermeyeceğiz! Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Barış Pınarı ve Fırat Kalkanı bölgelerine saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen 5 PKK/YPG’li teröristi başarılı bir operasyonla etkisiz hâle getirdi."

https://twitter.com/tcsavunma/status/1587712670546919424

TÜRK ASKERİ PKK'NIN İNİNE GİRDİ

Türk askeri Irak'ın kuzeyinde başlatılan Pençe-Kilit Operasyonu ile teröristlere darbe vurmaya devam ediyor. Dün operasyon bölgesinde tespit edilen 150 metre uzunluğunda 6 odalı sözde karargâh mağarasında PKK’lı teröristlere ait silahlar ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Ele geçirilen malzemelerden bazıları şu şekilde:

1 adet Doçka makineli tüfek, 1 adet Dragunov keskin nişancı tüfeği, 1 adet PKMS hafif makinalı tüfek, 1 adet RPG-7 roketatar, 1 adet AK-47 piyade tüfeği, 2 adet AT-4 tanksavar füzesi, 1 adet roket kuyruğu, çok sayıda taarruz ve savunma tipi el bombası, 3 adet kara mayını, çok sayıda mühimmat, 1 adet Yaseu telsiz, 41 adet AK-47 piyade tüfeği şarjörü, 3 adet basma düzenek, çok sayıda elektrikli fünye, 10 adet oksijen tüpü, çok sayıda gaz maskesi, 3 adet jeneratör ve çok sayıda yaşam malzemesi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...