Tgrt Haber

Samsun'u sağanak vurdu: Yollar göle döndü, evleri su bastı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
03 Eylül 2023 09:32 - Güncelleme : 03 Eylül 2023 09:50
Samsun'u sağanak vurdu: Yollar göle döndü, evleri su bastı

Kuvvetli sağanağın vurduğu Samsun sele teslim oldu. Kente birçok nokta su altında kalırken bulvarlar ve caddeler dere gibi aktı.

AFAD​ ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günler öncesinde uyardığı kuvvetli sağanak Samsun​'da etkisin gösterdi. Selen teslim olan kentin Canik​ ilçesinde bulunan sanayi sitelerini su bastı. İlkadım​ ilçesindeki bulvar, cadde ve yollar da dere gibi aktı.

CADDE VE SOKAKLAR GÖLE DÖNDÜ

Cumhuriyet Meydanı çevresi ve Anıtpark sel​ sularına teslim oldu. Alt geçitler suyla doldu, yollar çöktü, araçlar yollarda mahsur kaldı. Sel yine sanayi bölgesini vurdu. Sanayi göle döndü.

EVLERİ SU BASTI

Bazı bölgelerde ise evlerin bodrum katlarını ve iş yerlerini su bastı. Sel özelikle Canik ilçesi ile İlkadım ilçesinde etkili oldu ve büyük zarara yol açtı. Samsun Cumhuriyet Meydanı ve Atatürk Parkı sel sularıyla doldu, araçlar suyun içinde kaldı. Vatandaşlar ise zor anlar yaşadı.

Samsun'u sağanak vurdu: Yollar göle döndü, evleri su bastı

SEL VE SU BASKINLARINA DİKKAT!

Öte yandan Türkiye'yi son aylardır etkisi altına alan kavurucu sıcakların birçok bölgede yerini sağanağa bırakması nedeniyle Meteoroloji ve Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı'ndan (AFAD) sarı ve turuncu kodlu alarm verildi.

22 İL İÇİN SARI VE TURUNCU KOD

MGM'den 19 il için sarı kodlu ve 3 il için turuncu kodlu kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. İşte sarı ve turuncu kodla uyarılan o iller: 

Amasya, Çankırı, Çorum, Eskişehir, Giresun, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Rize, Sinop, Sivas, Tokat, Trabzon, Yozgat, Aksaray ve Kırıkkale için sarı kodlu Ankara, Ordu ve Samsun için ise turuncu kodlu uyarı

Samsun'u sağanak vurdu: Yollar göle döndü, evleri su bastı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...