Tgrt Haber

Samuray kılıcıyla öldürülen Başak Cengiz'in katili Can Göktuğ Boz'a ağırlaştırılmış müebbet hapis

Editör: Berna Akkaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
22 Nisan 2022 15:05 - Güncelleme : 22 Nisan 2022 18:46

Ataşehir’de hiç tanımadığı mimar Başak Cengiz’i sokak ortasında samuray kılıcıyla katleden Can Göktuğ Boz üçüncü kez hakim karşısına çıktı. Akıl sağlığının yerinde olmadığı iddia edilen sanık Boz’un cezai sorumluluğunun tam olduğu öğrenilirken mahkeme, sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Son dakika! İstanbul Ataşehir’de, kaldırımda yürüyen mimar Başak Cengiz’i bir süre takip ettikten sonra sırf kadın olduğu ve kendisini savunamayacağını düşündüğü için sokak ortasında samuray kılıcıyla öldüren Can Göktuğ Boz, üçüncü kez hakim karşısına çıktı.

Tüm Türkiye’nin gündemine oturan cinayetin ardından ailesi tarafından, akıl sağlığı yerinde olmadığı iddia edilen sanık Can Göktuğ Boz hakkında beklenen rapor mahkemeye ulaştı. Sanığın akıl sağlığının yerinde ve cezai sorumluluğunun tam olduğu öğrenildi.

Mahkeme Can Göktuğ Boz'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

CEZAİ EHLİYETİ TAM 

İstanbul Ataşehir'de mimar Başak Cengiz'i kaldırımda samuray kılıcıyla vahşice katlettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan Can Göktuğ Boz'un yargılanmasına devam edildi.  Duruşma başladıktan kısa bir süre sonra ise mahkeme başkanı Adli Tıp Üst Kurulu'ndan beklenen raporun geldiğini belirtti.

Adli Tıp 4. İhtisas Kurulu'ndan gelen raporda sanık Can Göktuğ Boz'un cezai ehliyetinin tam olduğunu bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...