Tgrt Haber

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Evim Yuvam Olsun projesini TGRT Haber'de anlattı

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
20 Şubat 2023 09:58 - Güncelleme : 20 Şubat 2023 14:32

Depremin ardından en çok merak edilen konu "barınma" oldu. Bu kapsamda depremzedelerin barınma sorununa çözüm bulmak amacıyla 'evim yuvam olsun' kampanyası hayata geçirildi. Peki bu kampanyadan kimler nasıl yararlanacak? Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, konuya ilişkin ayrıntıları TGRT haber canlı yayınında açıkladı.

Kahramanmaraş​ merkezli depremlerin ardından tüm Türkiye yaraları sarmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank​, depremzedelerin barınma​ ihtiyacını karşılamak için hayata geçirilen ‘Evim Yuvam Olsun’ kampanyasının detaylarını paylaştı. Depremin ilk anından itibaren afetzedelere yardım için çok sayıda telefon aldıklarını söyledi.

ÜCRETSİZ YA DA MAKUL ÜCRETLERLE 

Barınma sorununa yönelik çalışmalara ağırlık verdiklerini ifade eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Evim Yuvan Olsun" projesinde sürecin nasıl işlediğini şöyle anlattı: “Hayırsever vatandaşlarımız bize şunu söylediler: bizim bir evimiz var, senede 15 gün kullanıyoruz. Ya da bir yazlığımız var, neredeyse hiç kullanmıyoruz. Biz bu evlerimizi konutlarımızı afetzede vatandaşlarımıza nasıl kullandırabiliriz. Süreç böyle başladı. Burada konutu olan, evi olan depremzede vatandaşlarımızın kullanması için bu konutu vermek isteyen vatandaşlarımızı bir platformla kayıt altına alıyoruz. Bu platformla kaydedilen evleri de depremzede vatandaşlarımızın inşallah kullanımına sunmuş olacağız” dedi. Varank, söz konusu evlerin ücretsiz veya makul bir ücrete kiralanabileceğini söyledi.

EV SAHİPLERİ NASIL YOL İZLEMELİ? 

Projenin AFAD koordinasyonunda, kaymakamlıkların kontrolünde gerçekleşeceğini belirtti.Varank, vatandaşların izleyeceği yolu şöyle anlattı: “www.evimyuvanolsun.org portalından vatandaşlarımız eğer evleri varsa, kullandırabilecek evleri varsa sisteme kayıt yaptırıyorlar. Daha sonra bu evler AFAD koordinasyonunda kaymakamlarımız, kaymakamlıklarımız tarafından kontrol ediliyor. Önümüzdeki günlerden itibaren afetzedeleri biz bu evlere konaklatmaya başlayacağız.”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Evim Yuvam Olsun projesini TGRT Haber'de anlattı

VATANDAŞ KAYMAKAMLIKLA MUHATAP OLCAK! HASARI SİGORTA KARŞILAYACAK 

Varank, elektrik, su ve doğalgaz gibi ücretlerin de kaymakamlıklar tarafından ödeneceğini kaydederek “Vatandaşımızın muhatap olduğu kurum kaymakamlıklarımız olacak” dedi. Depremzedelere verilen evlerde oluşabilecek hasarla ilgili de Türkiye Sigortanın devreye gireceğini belirterek “Türkiye sigorta bir inisiyatif aldı. Bu şekilde evini vermek isteyen hayırsever vatandaşlarımızın muhtemel evlerinde oluşacak zararlarla ilgili de onlar da belli bir kısmın sigortasını gönüllü olarak yapacaklar” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...