Tgrt Haber

Son dakika! Şanlıurfa'da 6 katlı bina çöktü: Arama kurtarma çalışmaları sürüyor

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
05 Mart 2023 16:05 - Güncelleme : 05 Mart 2023 23:40

Son dakika haberi: Şanlıurfa kent merkezinde 6 katlı bir bina çöktü. Ağır hasarlı olduğu gerekçesiyle daha önce tahliye edilen binada kimsenin olup olmadığı araştırılırken, AFAD ekipleri enkaz bölgesine sevk edildi. Olay yerinden açıklama yapan Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ise bir kişinin yaralandığını, bir kişinin de enkaz altında olabileceğini belirtti.

Şanlıurfa​'nın Haliliye​ ilçesinde depremler sonucu ağır hasar alan 6 katlı bir bina çöktü. Bölgeye AFAD, itfaiye, UMKE, sağlık ekipleri ile güvenlik güçleri sevk edildi. Enkazda arama kurtarma​ çalışması yapan ekipler, 'Sesimi duyan var mı?' anonsuyla da dinleme yaptı.

ŞANLIURFA VALİSİNDEN İLK AÇIKLAMA

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, binanın çökmesinin ardından olay yerine gitti. Bölgeden açıklama yapan Ayhan şöyle konuştu:

"Ağır hasarlı bir bina. Elektriği, suyu, doğal gazı kesilmiş bir bina. Güvenlik tedbirleri alınmış bir bina. Bir vatandaşımız yaralı olarak hastaneye kaldırıldı, hayati tehlikesi yok. Ancak enkazda bir kişinin olabileceği belirtiliyor. İnşallah kimse yoktur, varsa da sağ çıkarılır.

Son dakika! Şanlıurfa'da 6 katlı bina çöktü: Arama kurtarma çalışmaları sürüyor

'AĞIR HASARLI BİNALARA GİRMEYİN'

Vatandaşlarımızı buradan uyarıyorum. Ağır hasarlı binalara girilmemesini, önünden geçilmemesini özellikle istirham ediyorum. Bizim 2 bin 500'e yakın ağır hasarlı binamız var. Hukuki süreçleri devam ediyor. Bunları kısa sürede ortadan kaldırmamız gerekiyor. Bu konuda dikkatli olmamız gerektiğini bir kez daha gördük."

Son dakika! Şanlıurfa'da 6 katlı bina çöktü: Arama kurtarma çalışmaları sürüyor

Sosyal medya hesabından da açıklama yapan Vali Salih Ayhan, "Haliliye ilçemizde Atatürk Caddesi üzerindeki ağır hasarlı bir bina yıkılmıştır. Her ihtimale karşı enkaz altındaki arama kurtarma çalışmalarımıza hızla başlanmış olup tüm ekiplerimiz olay yerindedir" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/valisalihayhan/status/1632369243059630086

"RİSKLİ BİNALARDAN UZAK DURUN"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde çöken 6 katlı binaya ilişkin paylaşımda bulundu. Söz konusu ilçede daha önce ağır hasarlı olarak belirlenerek tahliye edilen 6 katlı binanın çöktüğünü ifade eden Nebati, şunları kaydetti:

"Bölgeye AFAD, itfaiye, UMKE, sağlık ekipleri ile güvenlik güçlerimiz ivedilikle sevk edilmiş olup her ihtimale karşı arama kurtarma faaliyetlerine başlanmıştır. Haliliye ilçemize ve Şanlıurfalı hemşehrilerimize bir kez daha geçmiş olsun. Bu süreçte, hasarlı ve riskli binalardan uzak durulması, yüreğimizi yakan yeni can kayıplarına engel olabilmemiz için büyük önem arz ediyor."

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...