Tgrt Haber

Şanlıurfa’da akılalmaz dolandırıcılık: Banker Bilo filmini hatırlattı!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
24 Ağustos 2024 19:33 - Güncelleme : 24 Ağustos 2024 19:44
Şanlıurfa’da akılalmaz dolandırıcılık: Banker Bilo filmini hatırlattı!

Şanlıurfa'da 14 vatandaşı işe yerleştirme hayaliyle kandıran ve toplamda 366 bin TL dolandıran sahte memur, İzmir'de yakalandı. İzmir'de düzenlenen operasyonla yakalanan şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay, Banker Bilo filmini hatırlattı…

Şanlıurfa​'da kendisini kamu görevlisi olarak tanıtarak 14 kişiyi işe yerleştirme vaadiyle dolandırılan şahıs, İzmir​'de sahte kimliklerle yakalandı. Şüpheli H.A., kurbanlarına kamu görevlisi kimliğiyle yaklaşarak güvenlerini kazandı ve iş başvurusu yapmalarını sağladı. Ancak, iş yerine başlama vaatlerinin birer yalan olduğu ortaya çıktı.

Polis ekipleri, şüphelinin peşine düşerek yaptığı kapsamlı bir soruşturma sonucunda, H.A.'nın sürekli yer değiştirdiğini ve farklı kimliklerle saklandığını tespit etti. H.A.'nın geçmişinde de benzer suçlara karıştığı ve hakkında 21 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu ortaya çıktı.

Şanlıurfa’da akılalmaz dolandırıcılık: Akıllara Banker Bilo filmini getirdi! - 1. Resim

TUTUKLANDI

Polis dolandırıcılık şüphelisi H.A. isimli şahsın İzmir'de saklandığı adrese baskın düzenledi. Gözaltına alınan H.A. isimli şahıs Şanlıurfa'ya getirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen H.A., tutuklanarak cezaevine götürüldü.

BANKER BİLO’YU HATIRLATTI

Olay, Türk sinemasının klasiklerinden biri olan Banker Bilo filmini hatırlattı. Bir dönemin en büyük hareketi olan Almanya'ya göç dalgasını işleyen filmde Bilo ve onun gibi köylü gençler, köylüleri paragöz Maho tarafından toplanan paralarla hayallerindeki işe kavuşacaklarını zanneder ancak Maho paralarını yiyerek, köylüleri mağdur eder.

 

 

 

 

 

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...