Tgrt Haber

Şanlıurfalı Yahudi dönerci, TGRT Haber'de İsrail'e çağrı yaptı: Çocuklar ölmesin, barış gelsin

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
15 Kasım 2023 06:30 - Güncelleme : 15 Kasım 2023 07:08

İsrail’in Gazze’deki katliamlarına dünyanın dört bir yanından tepki yağıyor. Hatta İsrailliler bile kendi hükümetlerine tepki gösteriyor. Onlardan biri de Şanlıurfalı Yahudi dönerci Eli Gezici. Kendisi Kudüs’te, kalbi ise Türkiye’de olan Gezici, TGRT Haber’e yaptığı açıklamada tek isteğinin bir an önce Gazze’de barışın sağlanması olduğunu belirtti.

ÖZEL HABER | EMRE DİNER-KUDÜS Şanlıurfalı döner ustası Eli Gezici, mesleğini Türkiye’de değil, savaş şartlarının hüküm sürdüğü İsrail’de icra ediyor. 1960 yılında Şanlıurfa’nın Siverek​ ilçesinde doğup büyüyen Yahudi asıllı Türk vatandaşı Gezici, daha sonra ailesiyle beraber Kudüs’e yerleşti.

TGRT Haber muhabiri Emre Diner ve kameraman Yusuf Öztürk, geçimini Yafa Caddesi’ndeki 49 yıllık dönerci dükkanında sağlayan Eli Gezici'ye mikrofon uzattı.

KENDİSİ KUDÜS​'TE, KALBİ TÜRKİYE​'DE

Türkiye’yi çok özlediğini söyleyen Gezici, “Korona olmadan evvel her sene gidiyordum. 3 sene oldu Türkiye’ye gitmeyeli. Hastalık vardı, problem vardı. 1-1,5 ay Türkiye’de kalıyordum” dedi.

Türkiye’de öğrendiklerini Doğu Kudüslülere sunan 76 yaşındaki Eli Gezici, Türkiye’de en çok neyi özlediği hakkındaki soruya ise, “Yemeklerini, insanlarını, gezmeyi. Nereye gidersem Urfa’da, Antep’te arkadaşlarım var. Özlüyorum onları” cevabını verdi.

Şanlıurfalı Yahudi dönerci, TGRT Haber'de İsrail'e çağrı yaptı: Çocuklar ölmesin, barış gelsin

"TEK YOL BARIŞ"

Türkiye hasretiyle yanıp tutuşan Yahudi asıllı Türk vatandaşı, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına da tepki gösterdi. Bölgedeki savaşın bir an önce sonlanmasını isteyen Eli Gezici, TGRT Haber mikrofonundan İsrail'e barış çağrısı yaptı:

“Barış istiyorum ben. Çocuklar ölüyor, kadınlar ölüyor, insanlar ölüyor. Kim bunu durdurabilir? Televizyonda bunları gördükçe ağlıyorum. Nerede olursa olsun, tek yol barış, barış, barış.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...