Tgrt Haber

Santa Maria Kilisesi saldırganlarının minibüse binme görüntüsü ortaya çıktı

Editör: Banu İriç / Kaynak: Anadolu Ajansı
01 Şubat 2024 14:54 - Güncelleme : 01 Şubat 2024 14:55

Santa Maria İtalyan Kilisesi'nde pazar ayini sırasında saldırı düzenleyen kişilerin saldırı sonrası kaçışlarına ait yeni bir görüntü daha ortaya çıktı.

Sarıyer​'de pazar ayini yapıldığı sırada Santa Maria İtalyan Kilisesi'ne giderek ateş açan kişilerin kullandıkları otomobili Beylikdüzü'nde bıraktıktan sonra minibüse bindikleri anlar yayınlandı.

İstanbul’un Sarıyer ilçesinde bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesi’nde pazar ayini sırasında kar maskeli ve silahlı 2 saldırgan dua edenlerin üzerine silahla ateş açmış, kurşunların hedefi olan 52 yaşındaki Tuncer Cihan kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. Olayın ardından gerçekleştirilen operasyonlarda saldırıyı yapan Tacikistan​ uyruklu A.K. ve Rusya uyruklu D.T'nin de aralarında bulunduğu 60 şüpheli gözaltına alınmış, yabancı uyruklu 26 kişi sınır dışı edilirken, 34 şüpheli ise adliyeye sevk edilmişti.

ARACI BIRAKIP DOLMUŞA BİNDİLER

Saldırganların kaçarken kullandıkları otomobili Beylikdüzü'nde bırakıp minibüse bindikleri ortaya çıktı. Ardından Başakşehir'e geçen saldırganların dolmuşa bindikleri anlar kameraya yansıdı.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

layın ardından gerçekleştirilen operasyonlarda saldırıyı yapan Tacikistan uyruklu A.K. ve Rusya uyruklu D.T'nin de aralarında bulunduğu 60 şüpheli gözaltına alındı. Yabancı uyruklu 26 kişi sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 34 şüpheli ise adliyeye sevk edildi.

Santa Maria Kilisesi saldırganlarının minibüse binme görüntüsü ortaya çıktı - 1. Resim

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...