Tgrt Haber

Kars’ta 70 yaşındaki Sarıgül nine düvesini satarak depremzedelere bağışladı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
09 Şubat 2023 13:12 - Güncelleme : 09 Şubat 2023 13:20

Son dakika haberi: Kars’ın Akyaya ilçesinde yaşayan 70 yaşındaki Sarıgül Kaçan, düvesini satarak parasını depremzedelere bağışladı. Düveden kazandığı 13 bin lirayı kaymakama teslim eden Sarıgül nine bölgedeki vatandaşlar için dua etti.

Merkez üssü Kahramanmaraş​ olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 10 ilde ağır yıkıma yol açtı. Binaların altında kalan vatandaşların kurtarılması için arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Bir yandan da yurdun dört bir yanında yardım kampanyası düzenlendi. Depremzedelerin yaralarını sarmak için toplanan yardım kolileri bölgeye sevk edildi.

DÜVESİNİ SATTI DEPREMZEDELERE BAĞIŞLADI

Hala devam eden bağış kampanyasına Kars’ın Akyaka ilçesindeki Karahan köyünde yaşayan 70 yaşındaki Sarıgül Nine de katılı. Kendisine ait düveyi 13 bin liradan satan Kaçan, bu meblağı depremzedelere bağışlamak üzere köy muhtarı oğlu Selahattin Kaçan'la Akyaka Kaymakamlığına gönderdi.

SARIGÜL NİNE BÖLGEDEKİLERE DUA ETTİ

Kaçan, herkes için dualar ettiğini belirterek "Depremzedelere, köylülerimiz halkımız için mal yollasalardı içine katıp yollayacaktım. Düveyi satıyorum ve Kaymakam Bey'e parasını teslim edeceğim. Ölenlerin, enkaz altında kalanların hayrına gönderiyorum. Allah Cumhurbaşkanımızı, orada bulunan askerlerimizi, yardım edenleri korusun, balama kurban. Allah devletimize zeval vermesin, Allah devletimizin eksikliğini vermesin, bayrağını indirmesin." ifadesini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...