Tgrt Haber

Mustafa Sarıgül'den 'çek yasası' çağrısı: Çok acil düzenleme yapılmalı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
15 Ağustos 2023 14:41 - Güncelleme : 15 Ağustos 2023 15:04

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, bugün cezaevine tekrar dönecek çek hükümlüleri için bakanlığa bir çağrıda bulundu. Sarıgül, mağduriyeti önlemek için çok acil düzenleme yapılması gerektiğini söyledi.

Koronavirüs​ nedeniyle cezaevinden tahliye edilen 120 bin civarındaki hükümlüye verilen süre doldu. Kanun gereği, bu kişilerin 15 gün içerisinde yeniden ceza infaz kurumlarına teslim olmaları gerekiyor. Ceza evine geri döneceklerin büyük bölümü karşılıksız çek sebebiyle ceza alanlar oluşturuyor.

Çek hükümlüleri, 2018 yılında büyük şirketlere getirilen konkordato hakkı sebebiyle bunlara iş yapan KOBİ​'lerin alacaklarını tahsil edemediği için çeklerinin yazıldığını, borçlarını ödeyebilmek için dışarıda olup çalışmaları gerekirken, hapse girerek ödeme imkanından tamamen mahrum kaldıklarını aktarıyor.

SARIGÜL'DEN BAKANLIĞA ÇAĞRI

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül de sosyal medyadan yayınladığı video ile çek hükümlülerinin çağrısına destek çıktı.

Sarıgül paylaştığı videoda, "Çok acik bugün mutlaka çek yasasıyla ilgili bir düzenleme yapmazsak binlerce insanımız cezaevine girecek. Cezaevine girerlerse borçlarını hiç ödeyemeyecek ve binlerce esnaflarımızın yanında çalışan insanımız mağdur olacak. Acil çek düzenlemesi bugün!" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...