Tgrt Haber

'Sarıkamış Harekatı Anadolu insanının tekrar şahlanışı'

02 Ocak 2015 15:23
'Sarıkamış Harekatı Anadolu insanının tekrar şahlanışı'

Kars Valisi Özdemir, 'Sarıkamış Harekatı, aslında savaşın, mücadelenin bir örneğidir. Olumsuz şartlara rağmen Anadolu insanının tekrar şahlanışının bir göstergesidir' dedi.

Sarıkamış Harekatı'nın 100. yılı anma etkinlikleri kapsamında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından, şehit yakınları ve gaziler onuruna yemek verildi. Sarıkamış ilçesindeki bir otelde gerçekleştirilen yemeğe, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi Başkanı Gamze Ayrım, müsteşar yardımcısı İmambey Ertem, Kars Valisi Günay Özdemir, AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç ile şehit yakınları ve gaziler katıldı.
Yemekte konuşan Vali Özdemir, Sarıkamış'ın, tüm Anadolu halkının şahlandığı ve büyük bir mücadelenin yapıldığı bir yer olduğunu söyledi.
Çanakkale'nin nasıl bir mücadeleyse Sarıkamış'ın da aynı mücadele olduğunu ifade eden Özdemir, "Sarıkamış Harekatı, aslında savaşın, mücadelenin bir örneğidir. Olumsuz şartlara rağmen Anadolu insanının tekrar şahlanışının bir göstergesidir çünkü son 100 yıl içerisinde hep baktığımız zaman Osmanlı geriye gidiyordu. Müdafaa ve savunmadaydı ama Çanakkale ve Sarıkamış'la beraber Osmanlı'daki halkımız tekrar mücadeleye ve taarruza geçti" diye konuştu.
Bu taarruzun sonucunda Sarıkamış'ta, Çanakkale'de ve birçok yerde şehitler verildiğini hatırlatan Özdemir, şöyle devam etti:
"Gazilerimiz oldu. Çünkü vatanımızı vatan yapan şehitlerimiz ve gazilerimizdir. Yine son dönemde aynı şekilde vatanımızı vatan yapmak için mücadele eden sizler ve sizlerin evlatlarıdır. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum."
Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi Başkanı Ayrım, müsteşar yardımcısı Ertem, Vali Özdemir, milletvekilleri Arslan ve Kılıç, şehit yakınları ile gazilerin masalarını tek tek dolaşarak bir süre sohbet etti.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...