Tgrt Haber

Son dakika! Savcılıktan TTB adımı: Davaname hazırlandı

28 Ekim 2022 09:40 - Güncelleme : 28 Ekim 2022 10:09
Son dakika! Savcılıktan TTB adımı: Davaname hazırlandı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) operasyonlarda 'kimyasal silah kullandı' iftirasını atan, Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, dün tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yeni bir TTB adımı geldi. Savcılık, Fincancı ve üst yönetimin görevden alınması istedi.

Eli kanlı terör örgütü PKK’nın yayın organına röportaj veren Türk Tabipleri Birliği​ Başkanı Şebnem Korur Fincancı, TSK’ya yönelik ‘kimyasal silah kullandığı’ iftirasını attıktan sonra gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Şebnem Korur Fincancı’nın evinde yapılan aramada 25 adet dolu, 1 adet boş 9 mm tabanca fişeği ve 2 adet dolu, 1 adet boş Kalaşnikof fişeği ele geçirildi.

TSK​'YA İFTİRAYA TEPKİ YAĞMIŞTI

Fincancı'nın TSK'ya yönelik iftirasına başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere birçok isimden sert tepki gelmişti. MHP lideri Devlet Bahçeli​'de partisinin grup toplantısında Türk Tabipleri Birliğinin kapısına kilit vurulması ve TTB Başkanı Fincancı'nın vatandaşlıktan çıkarılması çağrısında bulunmuştu. 

FİNCANCI VE YÖNETİMİN GÖREVDEN ALINMASI İSTENDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanlığı üyeleri ve halen Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın görevlerine son verilmesi ve bu görevlere yeni isimlerin atanması istemiyle davaname hazırladı.

Son dakika haberinin ayrıntıları hazırlanıyor...

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Rahim ÇEREZ28 Ekim 2022 17:19

TTB deki tüm yöneticilerin görevlerine son verilmesi iyi bir düşünce olduğuna katılıyorum TTB ne yakışan yönetim istiyoruz.O zaman ismininde değişmesine gerek yoktur diye düşünüyorum.Soysuzun cezalandırılması beni çok memnun etti bu konuda emeği geçen başta Sayın CUMHURBAŞKANIMIZ ve Sayın BAHÇELİ olmak üzere herkese teşekkür ederim.

Sonraki Haber Yükleniyor...