Tgrt Haber

Savunma Sanayii Başkanlığından dolandırıcılık uyarısı! 'Kesinlikle itibar etmeyin'

Editör: Emir Yücel / Kaynak: tgrthaber.com
28 Haziran 2024 14:30 - Güncelleme : 28 Haziran 2024 14:30
Savunma Sanayii Başkanlığından dolandırıcılık uyarısı! 'Kesinlikle itibar etmeyin'

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, yapay zeka teknolojisi ile üretilen Sanal Avatarı (AI) üzerinden bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Dolandırıcılıkla ilgili konuşan Görgün; 'Sahte ilan ve haberlere karşı dikkatli olunuz' uyarısında bulundu.

Savunma Sanayii​ Başkanı Haluk Görgün yapay zeka​ teknolojisi ile üretilen Sanal Avatarı üzerinden bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Sanal Avatarı ile gerçekleştirilen açıklamada; Son zamanlarda internet siteleri ve sosyal medya platformlarında, savunma sanayisi firmalarına yatırım yaparak gelir elde edilebileceğine dair sahte ilanlar ile haber benzeri içeriklerin olduğunu söyledi.

Savunma Sanayii Başkanlığından dolandırıcılık uyarısı! 'Kesinlikle itibar etmeyin' - 1. Resim

Haluk Görgün şöyle devam etti: Son zamanlarda internet siteleri ve sosyal medya platformlarında, savunma sanayi firmalarına yatırım yaparak gelir elde edilebileceğine dair sahte ilanlar, haber benzeri içerikler ve teknoloji imkanları kullanılarak üretilen videolar dolandığını görmekteyiz. Örneğin, şu an da izlediğiniz ve size gerçek gibi gelen bu video, tamamen yapay zekâ teknolojisi ile üretilmiştir. Görüntü ve sesim kullanılarak oluşturulan bir avatardır.

Savunma Sanayii Başkanlığından dolandırıcılık uyarısı! 'Kesinlikle itibar etmeyin' - 2. Resim

Dolandırıcılığı amaçlayan bu tarz video ve haberler tamamen gerçek dışıdır. Kıymetli vatandaşlarımız, kurumlarımızın ya da firmalarımızın hesaplarından paylaşılmamış hiçbir görsel veya videolara lütfen itibar etmeyiniz. Sahte ilan ve haberlere karşı dikkatli olunuz. Şüpheli durumlarda ise Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi veya Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na dolandırıcılık bildiriminde bulununuz

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...