Tgrt Haber

'Sazan sarmalı' yöntemiyle dolandırıcılık: 695 bin TL kazandılar

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber, İHA
14 Ağustos 2023 12:00 - Güncelleme : 14 Ağustos 2023 12:05
'Sazan sarmalı' yöntemiyle dolandırıcılık: 695 bin TL kazandılar

Zonguldak’ta araç alım satımında 'sazan sarmalı' yöntemiyle dolandırıcılık yaptıkları tespit edilen kişilere yönelik operasyonda 3 kişiden 2’si yakalanarak adliyeye çıkarıldı. Dolandırıcılık olayına karışan kişiler haksız kazanç sağlayıp toplamda 695 bin TL gelir elde etti.

Zonguldak​ Emniyet Müdürlüğü ekipleri kendi otomobilleriymiş gibi ilana koydukları araçları başkalarına satmaya çalışan dolandırıcıların peşine düştü. Dolandırıcılık​ Büro Amirliği ekipleri, sazan sarmalı yöntemi ile kendilerinin olmayan aracı satmaya çalışan üç şüpheliden 2'sini Adana​'da yakaladı.

KRİPTO SİSTEMİNE YATIRDILAR

Söz konusu yöntem ile bir kişiden toplamda 695 bin TL para alan şüphelilerden ikisi Adana'da yakalandı. M.G. ile S.C.'nin topladıkları parayı kripto sistemine yatırdıkları böylelikle parayı aklamaya çalıştıkları ortaya çıktı.

Zonguldak'ta araç alım satımında dolandırıcılık yapan kişiler yakalandı.

Polis ekiplerinin başlattığı dolandırıcılık olayına karışan ve Zonguldak'a getirilen M.G. ve S.C.'nin emniyetteki sorgusu tamamlandı. Zonguldak Adliyesi’ne sevk edilen şüphelilerin sorgusu sürüyor. Firari bir şüpheliyi yakalama çalışmaları da devam ediyor. Öte yandan şüphelilerin suçta kullandıkları telefonlarına da el konuldu.

Kaynak: TGRT Haber, İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...