Tgrt Haber

Schengen krizinde ret dalgası büyüyor!

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
08 Haziran 2023 21:23 - Güncelleme : 08 Haziran 2023 21:24

Schengen vizesi başvurularında yaşanan engeller, Türk iş dünyasından sanatçılara kadar herkesi mağdur ediyor. Türkiye'ye Schengen vizesi veren ülkelerden red sayıları giderek artıyor. Türkiye'den 2022'de 778 bin Schengen vizesi başvurusu yapılırken bunların yüzde 15'i reddedildi. 2023'te ret oranı yüzde 50'ye çıktı. İşte rakamlarla vize krizinin boyutu... 

Türk vatandaşlarının, Avrupa ülkelerinin ardından ABD, İngiltere ve Kanada vize başvurularında da ret haberleri giderek artıyor. Avrupa ülkeleri ve ABD’nin ardından İngiltere ve Kanada vize başvurularında da iş dünyasından artan sayıda ret haberleri gelmeye başladı.  

SCHENGEN’DE RET ORANI YÜZDE 50’Yİ AŞTI 

Türk vatandaşları​ ve iş insanları bir süredir vize konusunda büyük sıkıntı yaşıyor. Özellikle Schengen vizesi​ başvurularında randevu süreleri uzarken, artan sayıda ret gelmeye başlamıştı. Bazı ülkeler belirli bir tarihe kadar vize başvurularını durdurdu, zor alınan randevuların çoğu da aylar sonrasına veriliyor. ABD vize başvurularında sürenin 12 aya kadar çıktığı ifade ediliyor.  

TURİZM ACENTELERİ VİZESİZ ÜLKELERE YÖNELDİ 

Pandemi sonrası yurt dışı turlara talebin artmasıyla birlikte vize randevularında da yoğunluk artıyor. Son günlerde başta Almanya olmak üzere pek çok Avrupa ülkesinden Schengen vizesi almak için başvuruda bulunan kişiler, randevu için uzun süre beklemek durumunda kalıyor.

Schengen krizinde ret dalgası büyüyor!

Türk vatandaşlarının Schengen vizesi randevularında yaşadıkları sorunlar seyahat acentelerini de zor duruma soktu. Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili konuşan sektör temsilcileri, vizesiz ülkelere yapılan turlara odaklanmak zorunda kaldıklarını vurgulamışlardı.

Schengen krizinde ret dalgası büyüyor!

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...