Tgrt Haber

Seçim bürosuna gelen çocuğu kaynar çay fırlatan şahıs tutuklandı 

07 May 2023 00:38 - Güncelleme : 07 May 2023 00:48
Seçim bürosuna gelen çocuğu kaynar çay fırlatan şahıs tutuklandı 

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde yaşanan olayda, AK Parti reklamı bulunan bir oyuncakla CHP'nin seçim bürosuna giren 10 yaşındaki Yazan El Yasin, üzerine sıcak çay dökülerek ateşe verildi. Boyun ve omuzunda birinci derece yanıklar oluşan Yazan, "Önce beni itti, sonra üzerime çay döktü. Kaçarken arkamdan ayakkabımı fırlattı" dedi. Anne Nesrin El Yasin ise CHP üyelerinin evlerine gelip olayı örtbas etmeye çalıştıklarını, Yazan'la konuştuklarını ve kendisinin kendini yaktığını iddia edip hatta onu çekmek istediklerini söyledi.

CHPOrhangazi​ Merkez Seçim Bürosu'nda yaşanan dehşetin ayrıntıları ortaya çıktı. Üzerine çay dökülerek yakılan küçük çocuk yaşadıklarını İHA’ya anlattı. Elinde AK Parti seçim bürosundan aldığı rüzgar gülü ile yanlışlıkla CHP’nin hemen bitişiğindeki seçim bürosuna girdiğini söyleyen 10 yaşındaki Yazan El Yasin, "Ağabey beni iteledi, çayı üstüme döktü. Sonra ben kaçtım, ayakkabı da ortada kaldı, sonra benim arkamdan fırlattı" dedi.

Seçim bürosundaki çay ocağının altına girdiği iddia edilen küçük çocuk, "Yok ben yerde kaldım, önce iteledi, sonra çay döktü bana, kaçtım. Dışarıdaki abiler yardım etti bana" diye konuştu. 

Seçim bürosuna gelen çocuğu kaynar çay fırlatan şahıs tutuklandı 

"ŞİKAYETÇİ OLDUK" 

Akşam saat 9-10 sıralarında çocuğunun eve geldiğini ve sırtının yandığını anlattığını söyleyen anne Nesrin El Yasin ise, "Çocuğu yıkadım, elbisesini çıkarttım. Ne olduğunu sordum. 'Anne ben yanlış bir yere girdim, bir adam geldi korkuttu, beni ittirdi aşağıya. Sonra tuttu çayı üstüme döktü' diye anlattı. Arkadaşlar geldi hastaneye götürdü, tedavi de yaptılar. Allah bin kere razı olsun" dedi. 

Karakola gidip ifade verdiğini söyleyen anne El Yasin, şikayetçi olduğunu ifade etti. CHP’li yöneticilerin eve geldiğini aktaran anne, "Geldiler konuyu kapatmak istiyorlardı. Yazan’a video çekmek istemişler, kendi kendine çayı döktüğünü, 'Ağabey tutmadı, çayı dökmedi' diye anlattırmışlar" şeklinde konuştu. 

Öte yandan, CHP seçim bürosuna AK Parti logolu oyuncakla giren Suriye uyruklu Yazan El Yasin’i üzerine çay dökerek yaktığı iddia edilen çay görevlisi Mustafa A. ise cumhuriyet savcısının talimatı ile polis eşliğinde getirildiği Orhangazi Adliyesi’nde hakim karşısına çıktı. Mahkeme, Mustafa A.’nın tutuklu yargılanmasına karar verdi. 

 

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...