Tgrt Haber

CHP İzmir İl Başkanı Kılıçdaroğlu'nu savunabilmek için sınırları zorladı: Seçim sadece İzmir'de olsaydı kazanırdı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
06 Haziran 2023 09:38 - Güncelleme : 06 Haziran 2023 10:04

Seçimleri kaybettikten sonra parti tabanı tarafından koltuğu bırakması çağrısı yapılan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na İzmir'den ilginç bir destek çıktı. CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, "Seçim sadece İzmir'de yapılsaydı Kemal Kılıçdaroğlu kazanırdı" ifadelerini kullandı.

Türkiye​ 28 Mayıs seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan​'ı yeniden cumhurbaşkanı​ seçti. Cumhur İttifakı'nın Meclis'te de çoğunluğu sağlamasıyla seçimi kaybeden Cumhuriyet Halk Partisi'nde istifa sesleri yükseldi. İstifa çağrılarının hedefindeki CHP lideri Kılıçdaroğlu MYK üyelerini değiştirirken, seçim​ sonuçlarından ötürü gelen tepkilere şimdilik kulağını tıkadı.

14 Mayıs seçimlerine Millet İttifakı'yla giren CHP, 38 milletvekilini ittifak yaptığı partilere verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun bu hamlesini 'sözde hesap uzmanı' sözleriyle eleştirirken, partide adeta beyin yakan bir hesaplama vakası daha gündeme geldi.

"SEÇİM SADECE İZMİR'DE OLSAYDI AÇIK ARA KAZANIRDI"

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin ilginç bir yorum yaptı. Partisinde düzenlediği basın toplantısında konuşan Aslanoğlu, İzmirlilerin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP lideri Kılıçdaroğlu'na sahip çıktığını belirti.

Kılıçdaroğlu'nun aldığı oy oranıyla hesaba kalkan Aslanoğlu, "İzmir'de Kılıçdaroğlu'nun aldığı oy Erdoğan'ın aldığı oydan bir milyon 20 bin fazladır. Bu şu demek; eğer Cumhurbaşkanlığı seçimi sadece İzmir'de olsaydı Kılıçdaroğlu açık ara kazanırdı. 1 milyon 19 bin 999 İzmirli Kemal Bey'e oy vermeseydi bile Kemal Bey kazanırdı" şeklinde konuştu.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...