Tgrt Haber

Seçime aylar kala YSK'dan hamle: Yeni üyeler seçilecek

04 Ocak 2023 17:58 - Güncelleme : 04 Ocak 2023 18:05
Seçime aylar kala YSK'dan hamle: Yeni üyeler seçilecek

Seçim tarihi tartışmaları gündemdeki yerini korurken YSK'da yeni gelişmeler yaşanıyor. YSK Başkanı Muharrem Akkaya ve 5 üyenin görev süresinin dolmasına 21 gün kaldı. YSK'ya Yargıtay'dan 3, Danıştay'dan 2 yeni üyenin seçilmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genl seçimlerine aylar kala Yüksek Seçim Kurulu'nda (YSK) kritik bir değişim yaşanacak. Görev süresi dolan 5 üye ve Başkan Muhareem Akkaya'nın yerine yeni üyeler seçilecek. 

7 asil ve 4 yedek üyeden oluşan kurulun, başkan dahil 5 üyesinin görev süresi sona eriyor. Bu isimler yerine yeni üyeler seçilecek. 

2016'DAN BERİ GÖREVDE 

Görev süresi sona erecek isimlerden biri de YSK​ Başkanı Muharrem Akkaya​.  

Akkaya, YSK'da 2016 yılından beri görev yapıyor. YSK Başkan Yardımcısı Erhan Çiftçi ile üyeler Cengiz Topraktaş, Kürşat Hamurcu ve Yunus Aykın'ın da görev süresi 24 Ocak'ta dolacak. 

5 YENİ ÜYEDEN SONRA BAŞKAN SEÇİLECEK  

Boşalan üyelikler için Yargıtay’dan 3 Danıştay’dan 2 isim seçilecek. Aday olan isimlerden en fazla oyu alanlar YSK üyesi olacak.   

5 yeni üyenin seçilmesinin ardından Yüksek Seçim Kurulu'nda başkanlık seçimi yapılacak.   

11 üye salt çoğunluk ve gizli oyla aralarından bir başkan ve bir başkanvekili seçecek.  

Kaynak: NTV
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...