Tgrt Haber

Şeflerden pes dedirten yöntem: Bozuk yiyecekleri ilaçlamışlar

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
02 Ağustos 2024 14:54 - Güncelleme : 02 Ağustos 2024 15:02
Şeflerden pes dedirten yöntem: Bozuk yiyecekleri ilaçlamışlar

Çin'de yaşanan olay akıllara durgunluk verdi. Otel restoranında çalışan iki şefin, bozuk yemekler fark edilmesin diye uyguladıkları yöntem duyanları şaşkına çevirdi.

Çin​'in Nantong şehrinde, Chongzhou Bölgesi Pazar Yönetim Bürosu, 30 Temmuz'da iki restoran​ şefinin hapse mahkum edildiğini duyurdu. Sebebini duyanlar ise şaşkına döndü.

İki şefin insanlara verdikleri bozuk yemekler fark edilmesin diye ilginç bir yöntem denedikleri ortaya çıktı.

BOZUK YEMEKLERE İLAÇ KARIŞTIRDILAR 

İki suçlunun, yemeklerinde son kullanma tarihi geçmiş malzemeler kullandıkları öğrenildi. Müşterilerin yedikleri bozuk malzemelerden dolayı mide rahatsızlığı yaşamalarını önlemek için yemeklere, gentamisin sülfat içeriğine sahip bir ilaç karıştırdıkları bildirildi.

Şeflerden pes dedirten yöntem: Bozuk yiyecekleri ilaçlamışlar - 1. Resim

Polis soruşturmasına göre, şefler en az bin 612 porsiyon gentamisin sülfat karışımlı yemek sattı.

Çin merkezli haber kanalı 8World'un yakın zamanda bildirdiğine göre, olay Guanyinshan Garden Oteli çalışanın itirafı sonrası ortaya çıktı. 

101 KUTU SÜLFAT

Polis, Nantong Şehri'ndeki restorana baskın düzenlediğinde, mutfakta otel tamircisi Zhang tarafından satın alınmış 101 kutu gentamisin sülfat bulundu.

Şeflerden pes dedirten yöntem: Bozuk yiyecekleri ilaçlamışlar - 2. Resim

100 REÇETESİZ İLAÇ BULUNDU 

Yapılan soruşturma, Zhang'ın düzenli olarak reçete olmadan yaklaşık 100 kutu gentamisin satın aldığını ortaya çıkardı.

Bu yılın başlarında, sadece Sha ve Fu olarak bilinen iki şef​, maddi kazanç için bozulmuş yemekler satmaktan suçlu bulundu ve sırasıyla iki yıl ve bir yıl altı ay hapis cezasına çarptırıldı ve 160 bin yuan para cezası ödemek zorunda kaldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...