Tgrt Haber

Şehidin annesi oğlunun balmumu heykeli konuşarak özlem gideriyor: "Bana ses vermiyor"

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
15 Ekim 2024 16:28 - Güncelleme : 15 Ekim 2024 16:45
Şehidin annesi oğlunun balmumu heykeli konuşarak özlem gideriyor: "Bana ses vermiyor"

Siirt'in Eruh ilçesinde 2018 yılında şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Bahattin Baştan'ın annesi Emine Baştan evinin yanına inşa ettiği binayı adeta müzeye çevirdi. Şehidin balmumu heykeli ile konuşan Emine Baştan'ın sözleri yürek yaktı.

Siirt'in Eruh ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında PKK​'lı teröristlerin yola tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 2018'de şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Bahattin Baştan'ın annesi Emine Baştan evinin yanında bir bina inşa etti. Şehit olan oğlunun tüm hatırasını bu odada toplayan Baştan, oğlunun balmumu heykeline gözü gibi bakıyor. 


TÜM EŞYALARINI BİR ODADA TOPLADI 

Baştan, tavanı ay yıldızlı bayrak haline getirilen binada, oğlunun kıyafetlerini, eşyalarını, üniformasını, bot, bere ve kasatura gibi askeri malzemelerini, görevde çekilmiş fotoğraflarını ve başarı belgelerini bir araya topladı.

Trabzon Valiliği ve Büyükşehir Belediyesince kendisine hediye edilen oğlunun balmumu heykelini de bu alanda sergileyen anne Baştan, evladının anılarını itinayla koruyor.Şehidin annesi oğlunun balmumu heykeli konuşarak özlem gideriyor: "Bana ses vermiyor" - 1. Resim


"ACISI İLK GÜNKÜ GİBİ"

Emine Baştan, oğlunun şehit olmadan önce kendisiyle konuştuğunu belirterek, "Telefon etti bana, 'Anne Ramazan Bayramı'na 20 gün kala geleceğim.' dedi. Bayramdan 15 gün önce cenazesi geldi. Kavuşamadık yavrumla." dedi.

Oğlunun şehadetinin üzerinden 6 yıl geçtiğini ifade eden Baştan, acısının hala ilk günkü tazeliğini koruduğunu dile getirdi.
Her yıl mevlit okuttuklarını kaydeden Baştan, oğlunun anılarını hep canlı tuttuğunu söyledi.Şehidin annesi oğlunun balmumu heykeli konuşarak özlem gideriyor: "Bana ses vermiyor" - 2. Resim


"SES VERMİYOR BANA AMA GENE DE ONUNLA KONUŞUYORUM"

Baştan, oğlundan kalan eşyalarla kendisine hediye edilen oğlunun balmumu heykelinin de bu alanda yerini aldığını anlattı.
Balmumu heykelinin oğluna çok benzediğini belirten Baştan "Gelip seviyorum onu, ses vermiyor bana ama gene de onunla konuşuyorum." dedi.

Baştan, onunla konuşurken bile duygulandığını ifade ederek, oğlunun vatan sevgisinin çok yüksek olduğunu anlattı.
Sürekli ziyaretçi geldiğini kaydeden Baştan, "Burayı çok merak ediyorlar. Oğlumun Siirt'ten bile arkadaşları geliyor. Tüm malzemeleri, her şeyi burada." diye konuştu.Şehidin annesi oğlunun balmumu heykeli konuşarak özlem gideriyor: "Bana ses vermiyor" - 3. Resim

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ayşe15 Ekim 2024 17:07

Bu ne kadar anlamlı bir eylemmiş, annelerin fedakarlığı gerçekten sonsuz

Sonraki Haber Yükleniyor...