Tgrt Haber

Şehit edilen Eren Bülbül'ün horon oynadığı anların kaydı ortaya çıktı, o anlar duygulandırdı

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
12 Ağustos 2023 16:19 - Güncelleme : 12 Ağustos 2023 16:37

15 yaşındaki Eren Bülbül'ün, Trabzon Maçka kırsalında yuvalanan teröristlerce şehit edilmesinin üzerinden 6 yıl geçti, acısı dinmedi hala taptaze. Eren'in şehadetinden sadece 2 ay önce ailesiyle horon oynadığı görüntüler ortaya çıktı. İzleyenleri duygulandırdı.

Takvim yaprakları 11 Ağustos 2017'yi gösteriyordu. Henüz 15 yaşında olan Eren Bülbül​, Trabzon’un Maçka​ ilçesinde PKK​'lı teröristlerin yerini, güvenlik güçlerine gösteriyordu. Bülbül, o gün teröristlerin saldırısı sonucu şehit oldu. Şehadetinin ardından Eren'in onlarca görüntüsü yayınlandı; ama bu defa başka. Ailesiyle horon oynadığı bu anlar, vefatından 2 ay önce çekilmişti. yani şehidin son görüntülerinden biriydi.

YENGESİNİN TELEFONUNDAN ÇIKTI 

Görüntüde Eren, ablası Yeter ve yengesi Esma Bülbül ile Çamlıdüz Yaylası'ndaki evlerinin önünde horon oynuyordu. O anları da kız kardeşi Sonay Bülbül, yengesinin cep telefonuyla kaydetmişti. Eren'in keyifle horon oynadığı bu anlar, yıllar sonra sosyal medyada yayınlandı. Kısa sürede çok sayıda beğeni ve yorum aldı.

Erensiz 6 yıl geçti

EREN BÜLBÜL ANILDI

Teröristlerin hayattan kopardığı Eren'in ölümünün üzerinden 6 yıl geçti. O gün bugündür hafızalara kazınan ismi hiç unutulmadı. Mezarı başındaki annesi Ayşe Bülbül: “Odur budur 6 yıl oldu benim için 6 bin yıl oldu.”  Bülbül, önceki gün mezarı başında sevenleri tarafından anılmış ziyaretçiler Eren için dua etmişti.

"EREN BİR BAŞKAYDI"

Oğlunun özlemini dindiremeyen Anne Ayşe Bülbül'ün gözyaşları da 6 yıldır kesilmedi. Anne Bülbül, “13 tane çocuğun 13 evladın içinde eren bir başkaydı” diyerek şunları söyledi: “Eren yerinde duramayan kıpır kıpır bir çocuktu. Eren bize bir parça ekmek için saçını süpürge eden bir çocuktu.” 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...