Tgrt Haber

Yürek yakan olay: Şehit oğlunun adının yaşatıldığı apartmanda hayatını kaybetti

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
20 Şubat 2023 08:24 - Güncelleme : 20 Şubat 2023 08:56
Yürek yakan olay: Şehit oğlunun adının yaşatıldığı apartmanda hayatını kaybetti

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremin yıkıma yol açtığı Gaziantep’in İslahiye ilçesinde şehit annesi Kadriye Yılmaz, 1993’te şehit olan oğlu Astsubay Zafer Yılmaz’ın adının yaşatıldığı apartmanın enkazında hayatını kaybetti.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem 10 ilde yıkıma yol açtı. Binlerce vatandaşımızın enkaz altında hayatını kaybettiği söz konusu depremlerden geriye acı dolu hikayeler kaldı. Depremin yıkıma yol açtığı bölgelerden biri de Gaziantep’in İslahiye​ ilçesi. Şehit annesi olan Kadriye Yılmaz 1993 yılında Iğdır’ın Aralık ilçesindeki Yeni Doğan Karakolu’na teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan oğlu Astsubay Zafer Yılmaz’ın adının yaşatıldığı apartmanın enkazında hayatını kaybetti.
Depremden 6 gün sonra cenazesine ulaşılan şehit annesinin cansız bedeni enkazdan çıkarılarak defnedildi.

“EVLADININ HASRETİNİ ÇEKİYORDU”

Şehit annesinin komşularından Zeynep Yiğitoğlu, şehit annesi Kadriye Yılmaz'ın yıllardır şehit oğlunun hasretiyle yaşadığını, depremde ise şehit oğluna kavuştuğunu ifade etti. Yiğitoğlu, ''Astsubay Şehit Zafer Yılmaz, 13 Temmuz 1993 yılında şehit olmuştu. Annesi de isminin verildiği apartmanda yaşıyordu. Depremde apartman yıkılınca şehidin annesi de enkaz altında kaldı, vefat etti. Şehit annesi, çok iyi, sessiz, kendi halinde bir kadındı. Yalnız başına yaşayan bir teyzeydi. Çocuğu şehit olduktan sonra çok üzülüyordu. Onun hasretiyle yaşıyordu. En sonunda da enkaz altında can verdi, evladına kavuştu’’ dedi.

ENKAZDAN ÇIKARILAN TÜRK BAYRAĞI İŞ YERİNE ASILDI

Öte yandan yıkılan apartmanda şehidin ve şehit annesinin eşyaları da hurdaya dönerken, şehit ve annesinden ise geriye Türk Bayrağı kaldı. Enkazdan çıkarılan Türk Bayrağı ise enkazın yanında bulunan bir iş yerinin girişine asıldı.

Yürek yakan olay: Şehit oğlunun adının yaşatıldığı apartmanda hayatını kaybetti

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...