Tgrt Haber

Şehitlere yönelik paylaşım yapanlar hakkında soruşturma başlatıldı

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
24 Aralık 2023 11:55 - Güncelleme : 24 Aralık 2023 13:13

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, şehit olan askerlere yönelik suç veya suç unsuru içeren paylaşım yapanlar hakkında soruşturma başlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı​, terör örgütlerine yönelik operasyonlarda şehit olan askerlere yönelik suç veya suç unsuru içeren paylaşımlarda bulunanlar hakkında soruşturma başlattı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "Ekşi Sözlük isimli sosyal paylaşım sitesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından terör örgütlerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda şehit olan askerlerimize yönelik suç veya suç unsuru içeren paylaşımları yapanlar hakkında resen soruşturma başlatılmıştır." bilgisi verildi.

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde çıkan çatışmada şehit olan Kemal Aslan'ın babası Mehmet Aslan, sosyal medya hesabından, "Oğlum şehit oldu ne mutlu bana" şeklinde paylaşım yapmıştı.

Ekşi Sözlük’te ilk olarak şehit babasının paylaşımına hakaretler savuran kullanıcıların şehitlerimize yönelik de hakaret içeren ifadelere buşvurmuştu.

Şehitlere yönelik paylaşım yapanlar hakkında soruşturma başlatıldı

SOSYAL MEDYADAN BİR GÖZALTI DAHA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da sosyal medyada paylaşım yapan bir kişi hakkında da gözaltı kararı verildiğini açıkladı. Bakan Tunç'un açıklamasında, "Bazı sosyal medya sitelerinde şehitlerimize ve ailelerine yönelik çirkin ve suç teşkil eden paylaşımları yapanlar hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmış olup, ayrıca sosyal medyada paylaşım yapan bir kişi hakkında da Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca gözaltı kararı verilmiştir" ifadelerine yer verdi.

 
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Sonraki Haber Yükleniyor...