Tgrt Haber

Selahattin Demirtaş gece yarısı apar topar cezaevinden çıktı! Diyarbakır'a gidip tekrar geri getirildi

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
12 Kasım 2022 19:58 - Güncelleme : 12 Kasım 2022 23:18
Selahattin Demirtaş gece yarısı apar topar cezaevinden çıktı! Diyarbakır'a gidip tekrar geri getirildi

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dün gece geç saatlerde apar topar cezaevinden çıkarılıp Diyarbakır'a götürüldü. Demirtaş'ın ani gerçekleşen kontrollü ziyaretinin sebebi ortaya çıktı.

Hakkında yürütülen terör davası kapsamında Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş​ ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Dün gece yarısı cezaevinden çıkarılan Demirtaş, Diyarbakır​'a gittikten sonra kontrollü bir şekilde Edirne Cezaevi'ne geri getirildi.

Selahattin Demirtaş'ın ailesinin rahatsızlığı sebebiyle dün gece Diyarbakır'a getirildiği öğrenildi. Yapılan açıklamada Demirtaş'ın anne ve babasının Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındığı bildirilirken "Yakınlarının hayati tehlike taşıyan hastalıkları nedeniyle müvekkilimiz Demirtaş, yasaların kendisine verdiği hak çerçevesinde alınan izinle, 12 Kasım gecesi Edirne Cezaevinden Diyarbakır'a götürülmüş, babasını kısa bir ziyaret sonrasında tekrar Edirne Cezaevi'ne götürülmüştür" ifadelerine yer verildi.

ANNESİ TABURCU EDİLDİ, BABASI YOĞUN BAKIMDA

Konuya ilişkin Demirtaş'ın avukatlarından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Müvekkilimiz Selahattin Demirtaş'ın anne ve babası, peş peşe geçirdikleri ani rahatsızlıklar nedeniyle Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınmışlardır. Demirtaş'ın annesi Saideye Hanım, yoğun bakımdaki tedavisinin ardından taburcu edilmiş; babası Tahir Bey ise halen kardiyoloji yoğun bakım servisinde tedavi altındadır.

Yakınlarının hayati tehlike taşıyan hastalıkları nedeniyle müvekkilimiz Demirtaş, yasaların kendisine verdiği hak çerçevesinde alınan izinle, 12 Kasım gecesi Edirne Cezaevinden Diyarbakır'a götürülmüş, babasını kısa bir ziyaret sonrasında tekrar Edirne Cezaevi'ne götürülmüştür.

Emeği geçenlere, tüm sağlık ekibine müvekkilimizin ve ailesinin teşekkürlerini iletiyor, kamuoyunun bilgisine saygı ile sunuyoruz."

HDP​'DEN GEÇMİŞ OLSUN PAYLAŞIMI

Öte yandan HDP de Demirtaş'a geçmiş olsun dileklerini ileten bir mesaj yayınladı. Mesajda, "Önceki dönem Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş, rahatsızlanan anne ve babasını görmesi için dün akşam Diyarbakır’a getirilmiş ve kendileriyle hastanede görüşmüştür. Demirtaş ve ailemize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, kısa zamanda sağlıklarına kavuşmalarını diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...