Tgrt Haber

Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş vefat etti

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
31 Aralık 2023 12:19 - Güncelleme : 31 Aralık 2023 13:00
Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş vefat etti

Son dakika haberi: HDP eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş vefat etti.

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş’ın hayatını kaybettiği öğrenildi. 

Tahir Demirtaş, geçtiğimiz yıl kasım ayında kalp krizi geçirmiş. Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan oğlu Selahattin Demirtaş​, sabaha karşı yoğun güvenlik önlemleri altında Diyarbakır’a getirilmişti.

Demirtaş, yoğun bakım odasında babası ile görüştürüldükten sonra tekrar Edirne Cezaevi'ne götürülmüştü. 

Eski adı Sol Parti olan DEM Parti​ Eş Genel Başkanlarının cenaze törenine katılacağı açıklandı. Selahattin Demirtaş’ın avukatları babasının vefatı hakkında Demirtaş'a bilgi vermek ve cenazesine katılma talebi için işlemlerini başlatmak üzere Edirne’ye gitti.

DEM PARTİ'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI 

Vefat haberinin ardından Demirtaş ailesine DEM Parti tarafından başsağlığı mesajı yayımlandı.

DEM Parti'den yapılan açıklamada, "Rehin tutulan HDP​ önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş bu sabah hayatını kaybetmiştir. Acımız büyük, sevgili Selahattin Demirtaş’ın, Demirtaş ailesinin ve partililerimizin, halkımızın başı sağolsun. Ömrünü mücadelede geçiren evlatlar yetiştiren Tahir Demirtaş’ın mekanı cennet olsun. Demokratik siyaset yürütenlere bu acıları yaşatanlar, son anlarında sevdiklerinin yanında olmalarını engelleyen bu zulüm düzeni yarattığı bu öfkede boğulacaktır. Eş Genel Başkanlarımız, partimiz bütün birimleriyle cenazeye katılacaktır. Cenaze programı netleştiğinde kamuoyuna gerekli bilgilendirmeler yapılacaktır" ifadelerine yer verildi. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...