Tgrt Haber

Selçuk Bayraktar ile Azerbaycan lideri Aliyev bir arada: Görüşmede KIZILELMA sürprizi

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber, İHA
03 Nisan 2023 15:21 - Güncelleme : 03 Nisan 2023 21:03

Savunma sanayiinde yerli askeri teknolojileriyle adını dünyaya duyuran Baykar şirketinin lideri Selçuk Bayraktar Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i ziyaret etti. Bayraktar Teknoloji Azerbaycan kuruldu. Azerbaycan ve Türkiye kardeşliği savunma sanayi alanında da devam edecek. Selçuk Bayraktar kurulan firmayla ilgili Aliyev’i bilgilendirdi. Bayraktar görüşme sonrasında Aliyev’e KIZILELMA maketi hediye etti.

Baykar​ Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar​, Azerbaycan​ Cumhurbaşkanı İlham Aliyev​ ve Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov ile Bakü’de görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Bayraktar, yeni kurulan Bayraktar Teknoloji Azerbaycan firmasıyla ilgili Cumhurbaşkanı Aliyev’e bilgi verdi.

Bayraktar ziyarette Kahramanmaraş merkezli depremlerin sonrasında Azerbaycan’ın yardım ve destekleri nedeniyle Cumhurbaşkanı Aliyev’e şükranlarını sundu. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, depremde hayatını kaybedenlere bir kez daha Allah'tan rahmet dileyerek, Azerbaycan'ın Türkiye'ye yaptığı yardımı kardeşlik görevi olarak değerlendirdi.

ERMENİSTAN DETAYI

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye'nin savunma sanayiinde son yıllarda büyük başarılara imza attığını belirterek, Baykar’ın faaliyetlerinin de bu konuda öncü rol oynadığını vurguladı. Görüşmede, Azerbaycan ile Türkiye arasındaki dostane ve kardeşçe ilişkilerin diğer tüm alanlarda olduğu gibi savunma sanayiinde de başarıyla geliştiği vurgulandı ve işbirliği perspektifleri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Aliyev ayrıca, Baykar ürünlerinin Vatan Muharebesi (İkinci Karabağ Savaşı) sırasında Ermeni işgalcilerin askeri teçhizatının imhasında oynadığı role bir kez daha dikkat çekti.

GÖRÜŞMEDE SÜRPRİZ

Bayraktar, görüşme sonrasında Aliyev’e, "Kızılelma maketi" ile "Bayraktar Akıncı poları" hediye etti.

TEKNOLOJİ AZERBAYCAN FİRMASI FAALİYETE BAŞLADI

Bayraktar Teknoloji Azerbaycan firmasının yapay zekalı robotik insansız sistemler araştırma ve geliştirme, insansız sistem platformları, fabrika seviyesi bakım, insansız sistemler pilotaj, teknisyen ve bakım eğitimleri, saha seviyesi teknik destek, lojistik koordinasyon alanlarında çalışması hedefleniyor.

Selçuk Bayraktar ile Azerbaycan lideri Aliyev bir arada: Görüşmede KIZILELMA sürprizi

Kaynak: TGRT Haber, İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...