Tgrt Haber

Selçuk Bayraktar’dan 2.000 kişilik konteyner kent açıklaması

13 Şubat 2023 15:27 - Güncelleme : 13 Şubat 2023 15:32
Selçuk Bayraktar’dan 2.000 kişilik konteyner kent açıklaması

Deprem sonrası yaptığı yardımla dikkat çeken Baykar Teknoloji, arama-kurtarma çalışmalarına ek konteyner kent yapacaklarını da açıkladı. Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, konuya ilişkin gelişmeleri aktardı.

Türkiye’de yaşanan deprem​ sonrası tüm seferberliğiyle mücadele eden Baykar Teknoloji​, 665 milyon TL’lik maddi yardımıyla en büyük desteği sağlayan firmalardan oldu. Maddi desteğine yanı sıra İHA’ları ile arama-kurtarma çalışmalarına da dahil olan şirket, depremzedeler için konteyner kent​ yapılacağını da açıklayarak yardım etmeye devam edeceklerini duyurdu

39 insansız hava aracının deprem bölgesinde görevde olduğunu belirten Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar​, 2 bin kişilik konteyner kent kurulacağına ve bu konuyla ilgili gelişmeleri aktardı.

‘’2 BİN KİŞİLİK KONTEYNER KENT KURUYORUZ’

BAYKAR, Cansağlığı Vakfı ve Türkiye Teknoloji Takımı'ndan (T3) gönüllülerin depremin ilk gününden beri seferber olduğunu söyleyen Bayraktar,  "Öncelikle AFAD’ın koordinesinde 47 yardım tırı gönderdik. Gönüllülerimiz yardım malzemelerinin dağıtımına ve istiflenmesine yardım etti. T3’ten toplamda 255 gönüllümüz sahada. BAYKAR’dan 125, Cansağlığı Vakfı’mızdan da 10 kişilik psikolog ekip bugün itibarıyla göreve başladı. 125 de uzaktan destek için psikolog gönüllüsü var" diye konuştu.

Selçuk Bayraktar’dan 2.000 kişilik konteyner kent açıklaması

Öte yandan bölgedeki gıda ve kıyafet ihtiyacının azalmasıyla, 2 bin kişinin barınma ihtiyacını karşılayacak konteyner kent çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirten Bayraktar, "520 konteynerden oluşacak projede üretim ve altyapı çalışmaları sürüyor. İnşallah 1,5 aya konteyner kentimiz hazır olacak" dedi.

1000 KONUT İÇİN İSE BAYKAR ŞU AÇIKLAMALARI YAPTI

"Buradaki insanlar hem yakınlarını hem birikimlerini kaybettiler. Bu çok ağır bir travma. Burada inşa edilen konteyner kent barınma ihtiyacına bir cevap olacak ancak asıl cevap insanların ‘yuva’ diyebileceği meskenler olacak. Bu maksatla da yetkililerle görüşüp BAYKAR olarak 1000 konut bağışladığımızı bildirdik. Bunu ilgili bakanlıklar nasıl uygun görürse o şekilde yapacağız. Burada 10 binlerce insanımız evinden oldu. Kalanların hayata tutunabilmesi için böyle bir imkanın önemli olduğunu değerlendiriyoruz. Tüm milletimize ve tüm kurumlarımıza da imkanları dahilinde bu konut seferberliğine katılmaları çağrısında bulunuyorum."

Kaynak: TRT

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...