Tgrt Haber

Türkiye onu konuşmuştu, selde sürüklenen yaşlı adam korku dolu anları anlattı: Her şey bitti derken...

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
16 Mart 2023 17:10 - Güncelleme : 16 Mart 2023 17:24

Depremden etkilenen illerden biri olan Şanlıurfa'da yaşanan sel felaketinde, kurtarılmak için elini uzatan yaşlı adamı tüm Türkiye konuşmuştu. Videoyu izleyenlerin yaşlı adama yardım edilmemesine 'insanlık ölmüş' yorumunda bulunmuştu. O yaşlı adam, İHA'ya yaşadıklarını anlattı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden biri olan Şanlıurfa​'yı bu sefer de sel​ vurdu. 14 Mart gecesi başlayan ve sabah saatlerine doğru etkisi arttıran sağanak sonrası hastane, ev, iş yeri, cadde, sokak ve köprüler sel sularına teslim oldu. Şehir merkezindeki Haliliye​, Karaköprü ve Eyyübiye ilçelerinde etkili olan sel can ve mal kayıplarına neden oldu.

'İNSANLIK ÖLMÜŞ'

Yaşanan sel felaketinde, kurtarılmak için elini uzatan yaşlı adamı tüm Türkiye konuşmuştu. Videoyu izleyenlerin yaşlı adama yardım edilmemesine 'insanlık ölmüş' yorumunda bulunmuştu. O yaşlı adam, İHA'ya yaşadıklarını anlattı. 

İKİ KİLOMETRE SONRA GENÇLER KURTARDI

Sele kapılarak 2 kilometre sürüklendiğini ve sonrasında 4 genç tarafından kurtarıldığını belirten 63 yaşındaki Reşat Ayva, "Aracımız sel sularına kapılmasın diye halatla direğe bağlayacaktım. Ayağım kaydı suyun içerisine girdim. İki kilometre boyunca sürüklendim. Elimi uzattım, su bir metre yükselmişti, beni görenler ondan dolayı yardıma gelemiyordu. Daha sonra dört genç gelip beni kurtardı. Ambulansı çağırdılar, beni hastaneye kaldırdılar. Sonra battaniyeye sardılar. Vücudumdan aşırı derecede kan kaybı yaşadım. Çok üşüdüm, üşüme devam ediyor. Elim, ayağım, kollarım tüm vücudum yaralı, çok kan kaybettim. Şu an otururken, öksürürken çok zorlanıyorum. Beni kurtardılar. Allah herkesten razı olsun. Allah'tan geldi. Tam artık her şey bitti, ben yüzde yüz gittim, derken dört genç gelip beni kurtardı. Allah hepsinden razı olsun" ifadelerini kullandı.

Türkiye onu konuşmuştu, selde sürüklenen yaşlı adam korku dolu anları anlattı: Her şey bitti derken...

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...