Tgrt Haber

Semra Güzel'in kaçış planı böyle çöktü: 'Fuhuş çetesi' detayı...

08 Eylül 2022 12:50 - Güncelleme : 08 Eylül 2022 14:41
Semra Güzel'in kaçış planı böyle çöktü: 'Fuhuş çetesi' detayı...

PKK’lı sevgilisiyle fotoğrafları ortaya çıktıktan sonra dokunulmazlığı kaldırılan firari HDP Milletvekili Semra Güzel’in MİT ve Emniyet’in ortaklığıyla yakalandığı operasyonun ayrıntıları gün yüzüne çıkmaya başladı. Güzel'i kaçırmaya çalışan insan kaçakçısı F.D.'nin fuhuş yaptığı kadına yurtdışına çıkacağını söylediği, fuhuş şebekesi üyelerini kaçıran şebekeyle işbirliği yapması sonrasında deşifre olduğu ortaya çıktı.

Sahte kimlikle yurt dışına kaçmaya çalışan HDP​'li Semra Güzel’in yakalandığı operasyonun ayrıntıları ortaya çıktı. Güzel'in yakalandığı araçta bulunan kişinin fuhuş zaafı, yasa dışı kaçış​ planının çökmesine neden oldu.

HDP'li Semra Güzel​'in 2017'de öldürülen PKK​'lı terörist Volkan Baran'la fotoğrafları çıkmış, dokunulmazlığı kaldırılmıştı. Hakkında yakalama kararı bulunan Güzel, İstanbul Silivri'de yakalanmıştı. Gözaltı işlemlerinin ardından da çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Semra Güzel'in kaçış planı böyle çöktü: 'Fuhuş çetesi' detayı...

GÜZEL'İN KAÇIŞ PLANI DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI

Güzel'in yakalandığı operasyonun detayları gün yüzüne çıkmaya başladı. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, HDP Diyarbakır milletvekili ile yurtdışına kaçmak üzere aynı araçta bulunan kişi hakkında çarpıcı ayrıntılar ortaya çıktı.

Daha önce de Yunanistan'a kaçmak için girişimde bulunduğu öğrenilen şüphelinin, terör örgütleri PKK ve FETÖ üyelerini yurt dışına kaçırmaya aracılık eden bir insan kaçakçısıyla iletişim kurduğu belirlendi. Bu kişinin çok sayıda farklı insan kaçakçısıyla bağlantı kurduğu bildirildi.

FUHUŞ ZAAFI KAÇIŞ PLANLARINI DEŞİFRE ETTİ

Güvenlik güçleri tarafından teknik ve fiziki takibe alınan şüphelinin, ayrıca fuhuş şebekesi içinde yer alan çok sayıda kişiyle de irtibatı bulunduğu tespit edildi. Güzel ile aynı araçta yakalanan kişinin, yasa dışı kaçış girişiminden önce İstanbul'daki bir otelde para karşılığı birlikte olduğu yabancı uyruklu kadına "yurt dışına gideceğini" belirttiği öğrenildi.

Bu sürecin ardından ise şüphelinin hareketliliğinin tespiti üzerine MİT ve emniyet birimleri tarafından operasyon için düğmeye basıldığı kaydedildi. Daha sonra da Güzel ve şüphelinin İstanbul çıkışında kıskıvrak yakalandığı belirtildi.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...