Tgrt Haber

Sen ne güzel bir çocuksun... Minik Özlem biriktirdiği parayla depremzedelere battaniye aldı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
15 Şubat 2023 17:58 - Güncelleme : 15 Şubat 2023 18:11
Sen ne güzel bir çocuksun... Minik Özlem biriktirdiği parayla depremzedelere battaniye aldı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde büyük bir yıkıma neden olan depremler sonrası Türkiye'nin dört bir yanından deprem bölgelerine yardım seferberliği başlatıldı. Samsun'da 10 yaşındaki Özlem de kumbarasında biriktirdiği parayla depremzedelere gönderilmesi için battaniye aldı. Minik Özlem'in bu hareketi duygulandırdı...

Türkiye​, Kahramanmaraş​ merkezli ve 10 ilde büyük bir yıkıma neden olan depremlerle sarsıldı. Şu ana kadar 35 bin 418 kişinin hayatını kaybettiği felakette bilanço saatler geçtikçe ağırlaşıyor. Deprem​ bölgelerinde aralarında 1999'dan sonra yapılan konutların da olduğu binlerce bina yıkıldı ya da hasar gördü. Arama-kurtarma çalışmaların hızla devam ettiği bölgede binlerce depremzede çadırkentlere yerleştirildi bir bölümü de kendi araçlarında hayatını idame ettiyor. Depremin ardından Türkiye'nin dört bir yanından deprem bölgelerine yardım seferberliği başlatıldı. Samsun'da 10 yaşındaki Özlem de kumbarasında biriktirdiği parayla depremzedelere gönderilmesi için battaniye aldı. Minik Özlem'in bu hareketi duygulandırdı..

BİRİKTİRDİĞİ PARAYLA BATTANİYELER ALDI

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin yardım için konuşlandırdığı 'Deprem Bölgesi Yardım Kabul Aracı'na akın akın gelerek afetzedeler için insani yardım malzemeleri getiriyor. Genç yaşlı tüm Samsunlular, depremzedeler için seferber olurken 10 yaşındaki Özlem Nur Doğan da kumbarasında biriktirdiği paralarla aldığı battaniyeleri babası Yunus Doğan ile birlikte araca yükledi.

"DEPREMDEN ETKİLENEN KARDEŞLERİM ÜŞÜMESİN"

Deprem nedeniyle çok üzgün olduğunu belirten Özlem Nur Doğan, “Deprem nedeniyle yaşananlara çok üzülüyorum. Çok etkilendim. Kıyafetler getirdim. Bir de kumbaramda biriken paralarla onlar için battaniyeler aldım. Depremden etkilenen kardeşlerim üşümesin.Şuan bir nebzede olsa yardım ettiğim için çok mutluyum” dedi.

Sen ne güzel bir çocuksun... Minik Özlem biriktirdiği parayla depremzedelere battaniye aldı

"ORADAKİLER ÜŞÜYÜNCE BİZDE BURADA ÜŞÜYORUZ"

Kızıyla birlikte yardım noktasına gelen baba Yunus Doğan ise “Çok üzgünüz. Şuan bile duygu doluyum. Farklı yardımlarımız da oldu ama bu sefer kızımın isteği üzerine buradayız. Kumbarasındaki parayla battaniye almak istedi. Oradakiler üşüyünce bizde burada üşüyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...