Tgrt Haber

Şener Üşümezsoy bölge ismi verip uyardı: 6.5 büyüklüğünde deprem olabilir

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
22 Kasım 2023 09:30 - Güncelleme : 22 Kasım 2023 10:14
Şener Üşümezsoy bölge ismi verip uyardı: 6.5 büyüklüğünde deprem olabilir

Deprem konusundaki nokta atışı tahminleriyle bilinen Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Malatya'da dün gerçekleşen 4.5 büyüklüğündeki deprem sonrası yeni bir uyarı yaptı. Ünlü akademisyen 6.5 büyüklüğünde deprem beklediği bölgenin ismini verdi.

Malatya​'da dün meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki depremin ardından sık sık sarsıntıların yaşandığı bölgede daha büyük bir deprem​ meydana gelebileceği yönündeki endişeler arttı. Konuya ilişkin ünlü Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'dan dikkat çekici açıklamalar geldi.

Dana önce deprem tahminlerinde büyük isabet yakalayan Üşümezsoy, 6.5 büyüklüğünde deprem beklediği fay hattının konumunu verirken bu fayın etkileyeceği şehrin ismini de telaffuz etti.

 "6.5'LİK BİR DEPREM OLABİLİR"

 Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Malatya'nın Pötürge ilçesinin kuzeyinde meydana gelen 4.5’lik depremin 6 Şubat depreminden sonra insanları korkuttuğunu ifade eden Üşümezsoy, "Aslında bu deprem Sivrice​ depreminin en batı ucunda kırılan faydaki bir depremdi. O dönem sürekli haber olarak vurguladığımız Sivrice’de fay stresini boşalttı ama Pütürge’deki kırılma yetersizdi. Ve bu kırılma burada ya atımı, stres boşalımını tamamlamak için buradan başlayacak ve ya burada 6.5’lik bir deprem olabilir veya güneye doğru Adıyaman’a doğru ilerleyerek Gölbaşı’ndan Pazarcık’a doğru gidecek bir kırılmayı tetikleyecektir diye belirtmiştik" ifadelerini kullandı.

Malatya'daki son depremin ise Pazarcık’tan başlayıp Pütürge’ye doğru uzanan yetersiz kırılan kesimlerdeki bir deprem olduğunu belirten ünlü profesör, "Bu özellikle Malatyalıların korktuğu bir deprem olarak Malatya içinde Yeşilyurt’tan geçen faydaki depremlerle bir ilgisi yoktur” dedi.

"BİR DEPREM TETİKLEMEZ"

O yüzden bu deprem Sivrice depreminin bir artçısıdır ve Sivrice depreminde yetersiz kırılan kesim aslında 6 Şubat Pazarcık depremini de tetikleyen bir deprem olması açısından önemlidir ama şuanda kendisi bir depremi tetiklemez.”

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...