Tgrt Haber

Sibel Çelik cinayetinde aranan katil 6 yıl sonra Türkiye’ye getirildi

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
28 Ağustos 2022 13:19 - Güncelleme : 28 Ağustos 2022 13:53
Sibel Çelik cinayetinde aranan katil 6 yıl sonra Türkiye’ye getirildi

İzmir’de tecavüze uğradıktan sonra bıçaklanarak öldürülen ve daha sonra cesedi baza içerisinde yakılan Sibel Çelik cinayetinde yeni gelişme yaşandı. 38 yaşındaki Halil Yılmaz Almanya’da yakalandıktan sonra Türkiye’ye getirildi ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.

2016 yılında İzmir’de gerçekleştirilen kan donduran cinayette yeni gelişme yaşandı. Buca’da tecavüze uğradıktan sonra bıçaklanarak öldürülen ve cesedi baza içerisinde ateşe verilen Çelik cinayetinde kırmızı bültenle aranan ve Almanya’da olduğu belirlenen 38 yaşındaki Halil Yılmaz, 6 yıl sonra Türkiye’ye getirildi.

TUTUKLANDI VE CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Almanya’da iltica başvurusu yaptığı belirlenen Yılmaz’ın hakkında kırmızı bülten çıkarılan zanlıların iadesi için çalışma yapılmıştı. Çelik ailesinin avukatı Sibel Önder, heçen hafta Almanya​'da başka bir adli olaya karıştığı için yakalanan zanlının Türkiye'ye iade edildiğini söyledi. Önder, İstanbul'a getirilen zanlının İzmir​ 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından SEGBİS aracılığıyla ifadesinin alındığını ve tutuklandığını kaydetti.

ZANLININ İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Zanlının ifadesinde, evlenmek istediği Sibel Çelik (24) ile telefonuna gelen mesajlar nedeniyle tartıştıklarını, olay gecesi saat 02.00 sıralarında evden çıktığını, ertesi sabah döndüğünde evi yanmış bulduğunu, evin nasıl yandığına dair bilgisinin olmadığını, kadına yaralayıcı bir darbede bulunmadığını iddia ettiği öğrenildi.

AĞABEYİ ADLİ KONTROL İLE BIRAKILMIŞTI

Soruşturma sonucunda H.Y. ile ağabeyi S.Y. hakkında dava açılmıştı. Tutuklanan S.Y, sonraki duruşmalarda adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, H.Y'nin yurt dışında olduğu belirlenmişti.

Sibel Çelik cinayetinde aranan katil 6 yıl sonra Türkiye’ye getirildi

Sibel Çelik cinayetinde aranan katil 6 yıl sonra Türkiye’ye getirildi

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...