Tgrt Haber

Sibirya soğukları kendini gösterdi: Türkiye’nin en soğuk ili Sivas oldu

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
09 Ocak 2023 16:18 - Güncelleme : 09 Ocak 2023 17:15
Sibirya soğukları kendini gösterdi: Türkiye’nin en soğuk ili Sivas oldu

Anadolu'yu etkisi altına alan kar yağışı yerini soğuk havaya bıraktı. Termometrelerin eksi 40 derecelere kadar ulaştığı bölgelerde hayat durma noktasına gelirken Türkiye'nin en soğuk ilçesi Sivas olarak belirlendi.

Türkiye’nin en soğuk yerleşim yeri belli oldu. Anadolu’nun en soğuk illerinden biri olan Sivas’ta Sibirya soğukları kendini göstermeye başladı.

EN SOĞUK İL: SİVAS

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye​'nin en soğuk ili ve ilçesini kendi sayfasında yayınladı. Alınan bilgilere göre Türkiye’nin en soğuk yerleşim yeri Sivas’ın İmranlı ilçesi oldu.

İmranlı, Sivas ilinin en doğusunda bulunan ilçesidir. İl merkezine 104 km uzaklıktadır. İlçenin yüzölçümü 1.229 km2 ve denizden yüksekliği 1.650 metredir.

İmranlı, doğusunda Erzincan​ iline bağlı Refahiye ilçesiyle, güneyinde Divriği, batısında Zara ve kuzeyinde ise Suşehri ve Akıncılar ilçeleriyle komsudur.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...