TBMM Kadına Karşı Şiddet ve Ayrımcılığı Araştırma Komisyonu Başkanı Mustafa Hulki Cevizoğlu, şiddet failleri için de destek mekanizmalarının oluşturulmasının ele alındığını belirtti. Cevizoğlu, evden uzaklaştırma kararları sonrası bazı erkeklerin barınma sorunu yaşadığını ve bunun yeni şiddet olaylarını tetikleyebileceğini ifade etti. Komisyonda, şiddet uygulayan erkeklerin yüzleşme ve pişmanlık sürecini yaşayabilecekleri bir merkez oluşturulmasının faydalı olup olmayacağı tartışıldı. Cevizoğlu, bu tür bir merkezin, faillerin öfke kontrolü sağlamalarına ve şiddeti önlemeye katkı sunabileceğini dile getirdi. Komisyon, İstanbul'da saha incelemeleri yaparak yetkililerden bilgi aldı. Komisyon, Gaziosmanpaşa’daki Beyaz Ev ve Aile Destek Merkezi’ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında yetkililerle görüştü.
Yetkililerin kendilerine Beyaz Ev Projesi hakkında bilgi verdiğini belirten Cevizoğlu, çalışmayı yerinde gördüklerini kaydetti. Cevizoğlu, şiddete uğrayan pek çok kadının, proje sayesinde meslek sahibi olduğunu ya da işe girdiğini ifade etti.
Beyaz Ev Projesi'nde sunum yapan uzmanların, kadına yönelik şiddette failin erkek olduğunu kendilerine anlattığını vurgulayan Cevizoğlu, şöyle konuştu:
"Ayrılma, evden uzaklaştırma kararı verildiği zaman, boşanma öncesi bazı erkeklerin gidecek, kalacak yeri olmadığı, parklarda, kendi araçlarında uyudukları, yattıkları, onların da ayrıca bir şiddeti özendirip özendirmediği ele alındı. Biz de şunu sorduk. Acaba erkekler için de Beyaz Ev benzeri bir yapı olsa, organizasyon olsa. O erkekler, örneğin şiddet uygulayan fail olan erkekler öyle bir kurumda 10, 20 kişi bir araya geldiği zaman tıpkı cezaevindeki, koğuştaki gibi birbirlerine bakarak acaba bir utanç duygusu geliştirebilir mi diye düşündüm."
Cevizoğlu, bu yaklaşımlarının olumlu karşılandığını anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yani erkeklerin bir yerde pişmanlık sonucu, yüzleşme sonucu 'Ya biz ne yaptık, niye yaptık.' deyip doğal olarak bir öfke kontrolü sağlanabilir mi diye. Çünkü bizim komisyon olarak amacımız bu şiddet denen olgunun önlenebilmesi. Yani kabahat kimdedir, kim haklıdır ona bakmıyoruz. Tabii fail olarak erkek var, o suçlu. Ama bizim amacımız sivrisineklerle değil, hani bataklığı kurutmak. O yüzden bu şiddet olgusu nasıl engellenebilir, ona bakıyoruz. Dediğim gibi erkekler için de bir Beyaz Ev olursa, zaten adli süreç o sürede devam edecek. Ceza gerekiyorsa cezalarını alacaklar hukuken. Burada bir engel yok. Ama aynı zamanda yüzleşerek, bir yerde kendi kendilerini terapi etmesi gibi algıladık."