Tgrt Haber

Sigara içenlere karşı savaş açtılar! Koca köyde sadece 4 kişi tüketiyor

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
20 Haziran 2024 11:49 - Güncelleme : 20 Haziran 2024 11:50

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesine bağlı Doğanalan köyünde, sigara karşı vatandaşlar savaş açmış durumda... Koca köyde sadece 4 kişi sigara içiyor.

Tunceli​'nin Çemişgezek ilçesine yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunan Doğanalan köyünde, vatandaşlar sigaraya karşı savaş açıldı.

Vatandaşların kararlılığı sayesinde köyde sigara​ içen sayısı 4'e düştü. Yüksek rakımlı ve güzel bir doğaya sahip Doğanalan köyünde, kış ayları sert geçtiği için nüfus azalsa da yaz aylarında köy nüfusu yaklaşık 400 kişiyi buluyor.

GENÇLER SPORA YÖNLENDİRİLİYOR

Köyde Asım Doğruer anısına yapılan spor sahasında gençler kötü alışkanlık yerine spora, doğa yürüyüşlerine yönlendiriliyor. 

Sigara içenlere karşı savaş açtılar! Koca köyde sadece 4 kişi tüketiyor - 1. Resim

SİGARA İÇENLERE 'TATLI BİR MOBİNG' UYGULANIYOR

Sigara içenlerin de bırakma için çaba gösteren vatandaşlar, sigara içenlere tatlı bir mobbing uygulanıyor. Köy sakinlerinin, köyü tamamen dumansız köy haline getirmek için topyekun gösterdiği çaba meyvelerini veriyor.

Sigara içenlere karşı savaş açtılar! Koca köyde sadece 4 kişi tüketiyor - 2. Resim

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...